Τρόμος στο Λονδίνο – 4 νεκροί και 20 τραυματίες – Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών (Live-Video-Photos)

Τρόμος στο Λονδίνο – 4 νεκροί και 20 τραυματίες – Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών (Live-Video-Photos)

4 νεκροί στο Λονδίνο – Ένας αστυνομικός κατέληξε, ένας φερόμενος ως δράστης είναι νεκρός, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση στο Λονδίνο, αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. Τρεις ανήλικοι Γάλλοι ανάμεσα στους τραυματίες. Δείτε το βίντεο με τη στιγμή των πυροβολισμών.

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν την πιθανότητα η τρομοκρατική επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο να ήταν εμπνευσμένη από την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους, τόνισε ένας ευρωπαίος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι βρετανικές αρχές έχουν κάποιες ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη, αλλά χρειάζεται ακόμη να διασταυρώσουν όλες τις λεπτομέρεις, τόνισε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Νεκροί ο αστυνομικός, που μαχαιρώθηκε, και ένας φερόμενος ως δράστης της επίθεσης, μία γυναίκα σκοτώθηκε και πολλοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα μπροστά στο κοινοβούλιο του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, που αποκλείστηκε, όπως δήλωσε ο Ντέιβιντ Λίντινγκντον, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του BBC, πιστεύεται ότι στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση.

Σύσκεψη στη Downing StreetΣύσκεψη για την αντιμετώπιση της κρίσης θα γίνει υπό την προεδρία της Τερέζας Μέι στην πρωθυπουργική κατοικία.

Το μήνυμα του ΤραμπΚαταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση και χαιρετίζουμε την άμεση αντίδραση της βρετανικής αστυνομίας είναι το μήνυμα του Αμερικανού προέδρου προς την Βρετανίδα Πρωθυπουργό

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Αλληλεγγύη προς στον βρετανικό λαό για την σημερινή επίθεση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος τον Γερμανό ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Συγκεκριμένα όπως έγραψε στο twitter, είπε:

«Εκφράζουμε ακόμα, την αλληλεγγύη μας στον βρετανικό λαό, για την τυφλή επίθεση σήμερα στο κέντρο του Λονδίνου».

Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τον Τάμεση μετά την επίθεση που διαπράχθηκε σε μια γέφυρα κοντά στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Ουεστμίνστερ, ανακοίνωσε η υπηρεσία λιμένων του Λονδίνου, προσθέτοντας πως της προσφέρονται φροντίδες για σοβαρά τραύματα.

«Μια γυναίκα ανασύρθηκε από το νερό κοντά στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, ζωντανή, με σοβαρά τραύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας. «Της προσφέρεται πολύ επείγουσα ιατρική περίθαλψη τώρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Τρεις ανήλικοι ανάμεσα στους τραυματίες

Τρεις Γάλλοι μαθητές τραυματίστηκαν κατά την επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές και επιβεβαίωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

Πρόκειται για τρεις μαθητές ηλικίας 15-16 ετών από το Λύκειο Κονκαρνό της Βρετάνης, στη δυτική Γαλλία, σύμφωνα με μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Le Telegramme. Τα παιδιά παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο ενώ περπατούσαν στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ.

Κατά τον ίδιο, η γέφυρα έχει κλείσει για όλα τα οχήματα πλην ασθενοφόρων και αυτοκινήτων της αστυνομίας.

Εκπρόσωπος της Βουλής ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι στα μέλη της απαγορεύθηκε η έξοδος προσωρινά εξαιτίας ενός «συμβάντος ασφαλείας». Η συνεδρίασή της ανεστάλη.

Το χρονικό του τρόμου

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι εκλήθη περί τις 14:40 τοπική ώρα (16:40 ώρα Ελλάδας) λόγω ενός «συμβάντος στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ που συνδεόταν με τη χρήση όπλων», και λίγη ώρα αργότερα ανέφερε πως αντιμετωπίζει το συμβάν ως «τρομοκρατική ενέργεια» ώσπου να μπορεί να πει με βεβαιότητα περί τίνος πρόκειται.

Ένα ελικόπτερο των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας προσγειώθηκε μπροστά στο κοινοβούλιο λίγη ώρα αργότερα.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, δύο άνθρωποι κείτονταν στο έδαφος μπροστά στη Βουλή, στην καρδιά του Λονδίνου.

«Άκουσα καθαρά πυροβολισμούς. Είδα να πέφτει κάποιος ντυμένος στα μαύρα. Νομίζω ήταν αστυνομικός», είπε υπάλληλος της Βουλής των Κοινοτήτων στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τουλάχιστον δύο ασθενοφόρα έσπευσαν στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, κοντά στη Βουλή. Η αστυνομία απομάκρυνε το πλήθος από τη γέφυρα τονίζοντας πως η τοποθεσία «δεν είναι ασφαλής».

Φυγαδεύτηκε η Τερέζα Μέι

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι είναι σώα και ασφαλής. Η βρετανίδα πρωθυπουργός απομακρύνθηκε με μια αστραπιαία επιχείρηση της αστυνομίας μόλις έγινε γνωστο το περιστατικό και μεταφέρθηκε στην πρωθυπουργική κατοικία στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

Το BBC μετέδωσε ότι υπήρχε ένα ύποπτο όχημα έξω από το κοινοβούλιο, αλλά η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Εν μέσω πλήρους σύγχυσης, φαινόταν σαν το συμβάν να εκτυλισσόταν σε διάφορες τοποθεσίες, περιλαμβανομένης της γέφυρας του Ουεστμίνστερ, από όπου τουρίστες τραβάνε φωτογραφίες του Μπιγκ Μπεν και άλλων αξιοθέατων.

Εξάλλου δημοσιογράφοι του Ρόιτερς είδαν πολλούς οπλισμένους αστυνομικούς, ανάμεσά τους και κάποιους με ασπίδες, να μπαίνουν στη Βουλή.

Ενημερώθηκε ο Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ότι ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στο Λονδίνο, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως παρακολουθεί την «ανησυχητική» κατάσταση.

Το συμβάν στο Λονδίνο εκτυλίχθηκε έναν χρόνο μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Η Βρετανία βρισκόταν ήδη στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο της κλίμακας συναγερμού των αρχών.

Τον Μάιο του 2013, δύο βρετανοί ισλαμιστές μαχαίρωσαν έναν στρατιώτη, το Λι Ρίγκμπι, σε έναν δρόμο του νοτιοδυτικού Λονδίνου. Τον Ιούλιο του 2005, τέσσερις βρετανοί ισλαμιστές σκότωσαν 52 ανθρώπους σε επιθέσεις στο σύστημα μαζικών μεταφορών της βρετανικής πρωτεύουσας. Αυτή ήταν η χειρότερη επίθεση στο Λονδίνο εν καιρώ ειρήνης.

Έναν χρόνο μετά τις δολοφονικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 32 ανθρώπους, το Λονδίνο σήμερα, ζει τον δικό του εφιάλτη.

Η είσοδος και η έξοδος από το κτίριο έχουν απαγορευθεί.

Υπάλληλος της Βουλής είδε δύο ανθρώπους τραυματισμένους από σφαίρες, κάτι όμως που η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη. 

Η αστυνομία πήρε αυξημένα μέτρα προστασίας στο παλάτι του Mπάκινγχαμ ενώ διεκόπη και η λειτουργία του London Eye, της μεγάλης ρόδας που αποτελεί την τουριστική ατραξιόν της πόλης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε επισήμως ότι το θεωρούν “τρομοκρατική ενέργεια”.

Τραυματίες: 

Φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδε τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, πολύ κοντά στο κτίριο του βρετανικού κοινοβουλίου. Τέσσερις είχαν ακατάσχετη αιμορραγία.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανέφερε ότι δέχθηκε κλήση για ένα περιστατικό ένοπλης βίας. «Κληθήκαμε περί τις 14:40 για ένα περιστατικό στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ. Αντιμετωπίζεται ως συμβάν ένοπλης βίας—αστυνομικοί βρίσκονται επί τόπου», ανέφερε η Μητροπολιτική Αστυνομία μέσω Twitter.

Δείτε live εικόνα από τον χώρο έξω από το κοινοβούλιο, στο Ουέστμινστερ

https://twitter.com/BattleAnalytics/status/844565926259380224

Peter Yeung on Twitter

https://twitter.com/Torcuil/status/844565569202540549

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter