Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα

Περισσότερη σαφήνεια για τις αγορές, τους επενδυτές και τον ελληνικό λαό θα υπάρξει μετά την απόφαση του Eurogroup δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ευχαρίστησε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και την γαλλική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον υπουργό Οικονομικών Μπρουνό Λε Μερ.

«Είναι ζωτικής σημασίας να απαριθμήσουμε το χρέος και να δημιουργήσουμε έναν μηχανισμό ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ.

«Όλες οι πλευρές προσπάθησαν για συμβιβασμό, δημιουργούμε οδικό χάρτη για να γυρίσει η Ελλάδα σελίδα».

Με τη δήλωση του ΔΝΤ ότι γυρίζουμε μια σελίδα εμπρός, δεν μπορούμε να είμαστε απογοητευμένοι, ανέφερε και υπογράμμισε .ότι το Eurogroup θα κάνει το παν για να γυρίσουμε σελίδα.

Τώρα υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ Ευκ. Τσακαλώτος μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Είμαι πλέον πολύ ευχαριστημένος από ότι ήμουν πριν από μια εβδομάδα πολύ δε περισσότερο από ότι ήμουν στις 22 Μαΐου. Με την σημερινή απόφαση στέλνεται ένα μήνυμα στις αγορές με βάση τα δικά τους κριτήρια», ανέφερε.

Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ ερωτηθείς για το αν η Ελλάδα θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης απάντησε πως η ΕΚΤ είναι ένας ανεξάρτητος φορέας και δεν αποφασίζει το Eurogroup επί αυτού του ζητήματος.

Ο κ Τσακαλώτος πρόσθεσε ότι από την απόφαση του Eurogroup αλλά και τις δηλώσεις της κ Λαγκάρντ υπάρχει ένα σαφές μήνυμα

Ο ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος στη σύνδεση της αποπληρωμής του χρέους με την ρήτρα ανάπτυξης είπε χαρακτηριστικά ότι το χρέος εξαρτάται πλέον από την ανάπτυξη και από τον ρυθμό που θα πετύχουμε. Επιπλέον στη ανακοίνωση του Eurogroup, ανέφερε, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

Από τις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ προκύπτει μια επαρκής σαφήνεια για το χρέος και υπάρχει ένα καλό σετ παραμέτρων για τον χρονικό ορίζοντα πέρα από το 2023. Για εμάς αυτός ο μεσοπρόθεσμος ορισμένα μετά το 2023 είναι ρεαλιστικός και οι αγορές θα πρέπει να το κρίνουν θετικά, ανέφερε ο κ. Τσακάλωτος .

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter