Τσακαλώτος σε Κουτσούκο: Με βοηθάς να καρφώνω, όπως θα έπρεπε να καρφώνω

Τσακαλώτος σε Κουτσούκο: Με βοηθάς να καρφώνω, όπως θα έπρεπε να καρφώνω

Με τον θρυλικό πασαδόρο του ελληνικού βόλεϊ, Θανάση Μουστακίδη, παρομοίωσε τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκο, ο υπουργός Οικονομικών λόγω της επίκαιρης ερώτησης – πάσας που κατέθεσε. «Περιμένω κι άλλες ερωτήσεις από τον κ. Κουτσούκο να με βοηθήσει στο έργο μου να καρφώνω, όπως θα έπρεπε να καρφώνω» σχολίασε σκωπτικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Η Επίκαιρη Ερώτηση του κ. Κουτσούκου αφορούσε την τοποθέτηση του μέχρι πρότινος γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής, Φραγκίσκου Κουτεντάκη, στη θέση του επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να κριτικάρει την κυβέρνηση για «κομματικοποίηση» των θεσμών.

Ο υπουργός, αρχικά, ευχαρίστησε τον κ. Κουτσούκο για την ερώτησή του, παραθέτοντας το εξής χιουμοριστικό σκεπτικό που κατέληγε σε καυστική πολιτική κριτική: «Η Αριστερά και οι Παοκτζήδες έχουν ένα κοινό: είναι μεγαλόκαρδοι και δεν έχουν μικροπρέπεια. Μπορώ να δεχτώ πως ο καλύτερος πασαδόρος στην ιστορία του ελληνικού βόλεϊ δεν ήταν κάποιος παοκτζής, αλλά ο Μουστακίδης. Όπως ξέρετε, ο Μουστακίδης έδινε φοβερές πάσες και καρφώνανε οι άλλοι. Με τέτοια ερώτηση που μου κάνει ο κ. Κουτσούκος, μπορούμε να τον λέμε “ο Μουστακίδης του ΠΑΣΟΚ” γιατί μου δίνει δίνει την μεγάλη ευκαιρία να εξηγήσω την τεράστια διαφορά διαδικασίας ανάμεσα στο τι γινόταν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τι γίνεται τώρα».

Υπενθύμισε πως η κ. Μπαλφούσια που κατείχε το αξίωμα της επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής πριν τον κ. Λιαργκόβα, είχε συντάξει μία έκθεση στην οποία σημείωνε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την αποπέμπει την επόμενη μέρα. «Και μάλιστα ο κ. Βενιζέλος το δικαιολόγησε γιατί οι διεθνείς οργανισμοί έλεγαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο, όταν το έλεγε το ΔΝΤ για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα» επέκρινε ο κ. Τσακαλώτος, συμπληρώνοντας πως όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, αποφάσισε να κρατήσει στη θέση του τον κ. Λιαργκόβα για όλη του τη θητεία. Υποστήριξε δε πως το γεγονός της συμμετοχής του κ. Λιαργκόβα στα ψηφοδέλτια της ΝΔ δεν αποτέλεσε αιτία αποπομπής του από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.

«Περιμένω κι άλλες ερωτήσεις από τον κ. Κουτσούκο να με βοηθήσει στο έργο μου να καρφώνω, όπως θα έπρεπε να καρφώνω», ήταν η φράση με την οποία έκλεισε την πρωτολογία του ο υπουργός Οικονομικών, προκαλώντας θυμηδία στους λιγοστούς παρόντες στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο κ. Κουτσούκος δεν απάντησε στα «ανέκδοτα» -όπως τα αποκάλεσε- του Ευκλείδη Τσακαλώτου, δικαιολογώντας τις πρακτικές Βενιζέλου, με τη λογική του ώριμου φρούτου. «Ο θεσμός αυτός (σ.σ. Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής) εισήχθη από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όταν οι θεσμοί εισάγονται περνούν ένα στάδιο ωρίμανσης για να φτάσουν στην ολοκλήρωσή τους και την αποδοχή τους» είπε και έφερε ως παράδειγμα το ΑΣΕΠ. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να ασκήσει κριτική περί «κομματικοποίησης» των θεσμών και του κρατικού μηχανισμού, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να του απαντά πως το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός του πελατειακού κράτους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter