Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ ν’ αποφάσισει αν θα είναι μέσα ή όχι στο πρόγραμμα

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ ν’ αποφάσισει αν θα είναι μέσα ή όχι στο πρόγραμμα

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε το βράδυ της Πέμπτης ότι η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει στην εφαρμογή του προγράμματος με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετέχει ή να μη συμμετέχει, αλλά πρόσθεσε πως «είναι πολύ δύσκολο να συνεργαστούμε με έναν οργανισμό που έχει το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω» από αυτό.

Σύμφωνα με αναρτήσεις Ελλήνων ανταποκριτών στις ΗΠΑ στο Twitter, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στην οποία συμμετείχε ο κ. Τσακαλώτος στο Elliot School of International Affairs του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον με θέμα το πού πάει η Ευρώπη, ο υπουργός είπε επίσης χαρακτηριστικά πως πρόσφατα «υποστήριξα στο Eurogroup ότι πρέπει να αλλάξουμε τους κανόνες ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι ανισότητες και δεν γέλασε κανένας γι’ αυτό», κάτι που ο ίδιος έκρινε πως αποτελεί μια ένδειξη πως «προχωράμε».

Ακόμη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αντιλαμβάνεται πως υπάρχει θέμα με την ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter