Τσακαλώτος: Υποσχέσεις για μείωση φόρων και ενίσχυση του κοινωνικού κυβερνητικού προγράμματος

Τσακαλώτος: Υποσχέσεις για μείωση φόρων και ενίσχυση του κοινωνικού κυβερνητικού προγράμματος

Για προοπτική μείωσης των φόρων έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Τσακαλώτος, σε μια περίοδο κατά την οποία οξύνεται η κριτική της αντιπολίτευσης για την πολιτική υπερφορολόγησης που ακολουθεί η κυβέρνηση, με στόχο την επίτευξη υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σε δηλώσεις που έκανε, με αφορμή την παρουσίαση του νέου Ειδικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ Σταύρου Θωμαδάκη, ο Ευ.Τσακαλώτος. πλαισιωμένος από τον υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μίλησε για «καλά» και «κακά» νέα. 

«Κακά νέα» κατά τον υπουργό Οικονομικών, είναι ότι τα έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν προσμετρούνται από τους θεσμούς καθώς θεωρούνται «μη παραμετρικά» και ως εκ τούτου δεν αθροίζονται στις προσπάθειες περιορισμού του εκάστοτε δημοσιονομικού κενού. 

Τα «καλά νέα», σύμφωνα πάντα με τον ίδιο είναι «ό,τι πιάνουμε από την πάταξη της φοροδιαφυγής θα μας βοηθήσει στη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την υλοποίηση του κοινωνικού μας προγράμματος».

Το ΣΔΟΕ έχει ιδιαίτερα υψηλό κύρος λόγω της δράσης που είχε στην καταστολή της οικονομικής παραβατικότητας για δύο δεκαετίες», τόνισε η Κατερίνα Παπανάτσιου. «Υπάρχει βούληση της πολιτικής ηγεσίας το ΣΔΟΕ να ενισχυθεί περαιτέρω. 

Στο νέο πλαίσιο, το ΣΔΟΕ καλείται να επικεντρώσει τη δράση του στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της διακίνησης των ναρκωτικών, του σοβαρού οικονομικού εγκλήματος, τις απειλές κατά της πνευματικής ιδιοκτησίας», τόνισε στην παρέμβαση της η υφυπουργός Οικονομικών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter