Τσεχία: Δύο εστίες της γρίπης των πτηνών

Τσεχία: Δύο εστίες της γρίπης των πτηνών

Δύο εστίες της γρίπης των πτηνών H5N8 σε δύο μικρά πτηνοτροφεία αλλά και σε κύκνους που βρέθηκαν νεκροί στη Μοραβία εντοπίστηκαν σήμερα από τις αρχές της Τσεχίας.

Είναι η πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια που η άκρως μολυσματική γρίπη εντοπίζεται στην Τσεχία και συγκεκριμένα στη νότια Μοραβία και σε δύο οικογενειακά αγροκτήματα στο Μοράφσκι Κρούμλοφ και το Ιβάντσιτσε. Σύμφωνα με τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη σφαγιαστεί 20 πτηνά στο Ιβάντσιτσε και άλλα 100 πρόκειται να σφαγιαστούν στο πρώτο αγρόκτημα.

Οι κτηνίατροι εξετάζουν το ενδεχόμενο να σκοτώσουν και όλα τα πουλιά των γειτονικών πτηνοτροφείων, για προληπτικούς λόγους.

Στη Σλοβενία, επιβεβαιώθηκε ότι ένας κύκνος που βρέθηκε νεκρός στην πόλη Πράγκερσκο, περίπου 120 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Λιουμπλάνα, έφερε το στέλεχος Η5Ν8 της γρίπης των πτηνών. Οι αρχές κάλεσαν τους αγρότες της περιοχής να φροντίσουν ώστε να πτηνά τους να παραμένουν σε κλειστούς χώρους για να εμποδιστεί η μετάδοση του ιού, είπε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Τροφίμων, ο ματίας Έμερσιτς.

Εστίες της γρίπης των πτηνών έχουν εντοπιστεί τους τελευταίους μήνες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Αυστρία, την Κροατία, την Ουγγαρία, την Ιταλία και τη Βουλγαρία.

Το στέλεχος Η5Ν8 της γρίπης των πτηνών δεν μεταδίδεται στον άνθρωπο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter