Τσίπρας: Αναγκαία και εφικτή μια απόφαση στις 15 Ιουνίου – H πρόταση για να γεφυρωθεί το χάσμα

Τσίπρας: Αναγκαία και εφικτή μια απόφαση στις 15 Ιουνίου – H πρόταση για να γεφυρωθεί το χάσμα

“Υπάρχει ο τρόπος να γεφυρωθούν οι διαφορές με τους εταίρους αρκεί να υπάρξει και η βούληση ανέφερε ο πρωθυπουργός και κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες όχι μόνο για την ωρίμανση των αποπληρωμών.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την Ευρώπη να αναλάβει πρωτοβουλίες για επενδυτικά προγράμματα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα γεφυρώσουν στην πράξη τις διαφορές” ανέφερε ο κ. Τσίπρας και αποκάλυψε ότι με αυτή την πρόταση θα πάει στη συζήτηση με τους δανειστές.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τη μετάβαση της χώρας σε μια περίοδο ανάπτυξης.

Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ.

Να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια η κυβέρνηση, οι εταίροι, η κοινωνία και οι υγιείς επιχειρηματικότητα για να παραχθεί νέος πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας , τόνισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως σύμφωνα με τα θετικά οικονομικά στοιχεία η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει το μέλλον. «Οι εταίροι μας θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο να μπει η ανάπτυξη στην ατζέντα των προτεραιοτήτων.

Έχουμε τις επόμενες ημέρες τη δυνατότητα να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Προσερχόμαστε στο Eurogroup με συγκεκριμένες λύσεις υπάρχει διέξοδος αρκεί να μην προσκρούσει σε σκοπιμότητες που θα την εμποδίσουν.

Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ ανέφερε

Είναι η σειρά των δανειστών και εταίρων μας να κάνουν αυτό που μπορούν αλλά κι αυτό που οφείλουν. Αυτό που δικαιούμαστε με βάση τις συμφωνίες ανέφερε ο πρωθυπουργός.

 Πρόσθεσε πως τόσο η Γερμανίδα Καγκελάριος όσο και ο Γάλλος Πρόεδρος, με τους οποίους συνομιλεί υπερασπίζονται την Ευρώπη της ανάπτυξης. «Ας αποδείξουμε ότι οι διακηρύξεις μπορούν να γίνουν πράξεις , είναι τώρα το μομέντουμ η Ελλάδα να γυρίσει στην Ευρωπαϊκή κανονικότητα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπάρχει τρόπος να γεφυρωθούν οι διαφορές αρκεί να υπάρχει βούληση να γεφυρωθούν οι διαφορές επί της ουσίας είπε ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες στρεβλών επιλογών είτε λόγω των προηγούμενων πολιτικών είτε λόγο των εταίρων μας στην Ευρώπη που υπέδειξαν τη λάθος συνταγή για την υπέρβαση της κρίσης.

Αυτός είναι ο βασικός μας στόχος.

Η Ευρώπη χρειάζεται να έχει κοινή μοίρα των λαών, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποκτηθεί όταν η μοίρα κάποιων καθορίζεται από την πολιτική μονόπλευρης λιτότητας, όταν αυτό αποφασίζεται σε διευθυντήρια κεκλεισμένων των θυρών και με εξαιρέσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο , τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, προσθέτοντας πως η Ελλάδα διατηρεί το διμερή διάλογο με τη γείτονα και πως στηρίζει όσο καμία άλλη χώρα την ευρωτουρκική συνεργασία. Επεσήμανε επίσης πως η χώρα μας στηρίζει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας και τόνισε πως η Ελλάδα επέμεινε στο να υπάρξει η δύσκολη αλλά απαραίτητη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, που μείωσε τις προσφυγικές ροές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter