Τσίπρας από Βρυξέλλες: Τα εργασιακά δεν μπορούν να λυθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων

Τσίπρας από Βρυξέλλες: Τα εργασιακά δεν μπορούν να λυθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων

Με μια σαφέστατη δήλωση ότι το θέμα των εργασιακών δεν μπορεί να επιλυθεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε από τις Βρυξέλλες το στίγμα των προθέσεών του για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στους Έλληνες δημοσιογράφους, αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, τόνισε ότι οι θέσεις του ΔΝΤ είναι γνωστές εδώ και καιρό αλλά όπως είπε η εμπειρία του προέρχεται από χώρες εκτός του Ευρωπαϊκού πλαισίου.

«Το ζήτημα θα λυθεί σε ανώτερο επίπεδο. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από το σύνολο των θεσμών και όχι μόνο από έναν θεσμό», είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αναφερόμενος σε όσα έγιναν εντός της Συνόδου, είπε ότι στο περιθώριο κουβέντιασε με τους ομολόγους του το ελληνικό ζήτημα, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά έως «ανησυχητικά», όπως είπε χαρακτηριστικά, αισιόδοξη τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, για την επίτευξη λύσης.

Γενικότερα για τις αποφάσεις της Συνόδου, ενόψει και της Συνόδου στη Ρώμη, σημείωσε ότι η Ελλάδα πέτυχε να υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων, ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν – ειδικά στις χώρες του Νότου – οι επιπτώσεις συγκεκριμένων πολιτικών που επιβλήθηκαν λόγο της κρίσης.

Σημαντική πρόοδος στην Αθήνα

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, στις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα σημειώθηκε σημαντική πρόοδος,  που καθιστούν εφικτή μια τεχνική συμφωνία μέχρι το EG στις 20 Μαρτίου και μια συνολική συμφωνία εντός του Απριλίου, η οποία θα εντάξει τη χώρα μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και θα προχωρά σε εξειδίκευση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Διαρκής η επικοινωνία μου με την κα Λαγκάρντ

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως έχει διαρκή επικοινωνία με την Κριστίν Λαγκάρντ, «όχι πάντα εύκολη, αλλά ειλικρινής», και εντός αυτού του πλαισίου της ζήτησε να ξεκαθαρίσει το Ταμείο τη στάση του και να μην σπαταλάει το χρόνο.

Οι απόκριες τέλειωσαν

Σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τον Υπουργό Οικονομικών, ο κ. Τσίπρας απάντησε πως όσα γράφονται είναι «επικοινωνιακές στρακαστρούκες της αντιπολίτευσης», σημειώνοντας με νόημα ότι οι απόκριες τελείωσαν.

Δεν δίνω ιδιαίτερο βάρος στις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ για τον Π. Καμμένο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο κ. Τσαβούσολου το τελευταίο διάστημα «βρίσκεται σε μεγάλη νευρικότητα, πιθανότατα λόγω του επικείμενου δημοψηφίσματος στην γειτονική χώρα. «Εμείς πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, άλλωστε δεν δίνω ιδιαίτερο βάρος στις δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Τέλος, επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της να μην ψηφίσει τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή, λέγοντας πως «ο καθένας κρίνεται από τη στάση του και τις επιλογές του» και πως η συγκεκριμένη απόφαση «είναι δώρο στην κυβερνητική πλειοψηφία», όπως δώρο ήταν και η απόφαση της ΝΔ να μην ψηφίσει τον 13ο μισθό που δόθηκε το 2016 στους χαμηλοσυνταξιούχους.       

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter