Τσίπρας: Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής (Photos)

Τσίπρας: Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής (Photos)

«Σήμερα κάνουμε ένα ουσιαστικό βήμα για την εδραίωση της ασφαλείας των πολιτών. Οδηγός μας ο σεβασμός αυτού του αγαθού, στο οποίο έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης ξεχωριστά και υποχρέωση της πολιτείας να παρέχει ασφάλεια στον κάθε πολίτη ξεχωριστά», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, κατά την επίσκεψή του στη Φυλή.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για στρεβλή αστυνόμευση του παρελθόντος, τονίζοντας: «Στη χώρα μας παρατηρήθηκαν στρεβλώσεις, όπως επιλεκτική αστυνόμευση με ολόκληρες περιοχές της χώρας να αγνοούνται. Ταυτόχρονα εφαρμόστηκε μια αναποτελεσματική κατασταλτική πολιτική, η οποία υιοθετούνταν μετά από τραγικά γεγονότα και ενοχοποιούσε συλλήβδην κοινωνικές κατηγορίες».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «ήταν συνειδητή επιλογή των εκάστοτε πολιτικών, οι οποίοι θεωρούσαν ότι η αστυνόμευση κάποιων περιοχών ήταν πιο σημαντική από την αστυνόμευση κάποιων άλλων περιοχών» και υπογράμμισε «Για εμάς δεν υπάρχουν πολίτες πολλών κατηγοριών».

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στα εγκαίνια του κτιρίου Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Φυλής για τη διάθεση του και έκανε λόγο για δικαίωμα όλων των πολιτών στην ασφάλεια.

«Η εδραίωση του αισθήματος ασφαλείας στις περιοχές με υψηλά κρούσματα εγκληματικότητας είναι ένα κρίσιμο θέμα που αφορά την κοινωνική συνοχή, την ισότητα και τη δημοκρατία στη χώρα μας», υπογράμμισε.

«Δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία εάν ο πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής» πρόσθεσε

Ο πρωθυπουργός ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter φωτογραφία από την επίσκεψη στο δημαρχείο Φυλής όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Χρήστο Παππού και συζήτησαν θέματα ασφαλείας της περιοχής.










Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter