Τσίπρας: Διήμερη επίσκεψη στην «εκρηκτική» Ουκρανία

Τσίπρας: Διήμερη επίσκεψη στην «εκρηκτική» Ουκρανία

Σε μια επικίνδυνη για τη χώρα συγκυρία – με τις εχθροπραξίες μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και ουκρανικών δυνάμεων να αναζωπυρώνονται – ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί από σήμερα διήμερη επίσκεψη στο Κίεβο.

Κατά την επίσκεψή του, ο Αλ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και με τους εκπροσώπους του τοπικού, πολυπληθούς ελληνικού στοιχείου. Σε ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής, για την επίσκεψη αυτή, διπλωματικές πηγές εξηγούν:

Πρώτα από όλα, το γεγονός ότι η Αθήνα ακολουθεί πιστά το δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Από εκεί και πέρα, οι εξελίξεις στην Ουκρανία καθορίζουν σε κάποιο, μεγάλο, βαθμό τις ευρω-ρωσικές σχέσεις, γι’ αυτό και αξιολογούνται ως ιδιαίτερα σημαντικές από το Μέγαρο Μαξίμου. Στα παραπάνω, θα πρέπει κανείς να προσθέσει το γεγονός ότι οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις εισέρχονται σε νέα φάση, μετά την εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Επιπλέον, η ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλο ενδιαφέρον για την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή, μέρος της οποίας αποτελεί ασφαλώς η Παρευξείνια «γειτονιά». Πόσο μάλλον που στην Ουκρανία ζουν αρκετές χιλιάδες Ουκρανών ελληνικής καταγωγής, κάποιοι από τους οποίους σε πολύ επικίνδυνες περιοχές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter