Τσίπρας: Εκλογές το 2019 – Επίθεση σε ΜΜΕ για fake news (Photos)

Τσίπρας: Εκλογές το 2019 – Επίθεση σε ΜΜΕ για fake news (Photos)

Την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη θητεία της και να πάει σε εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019 επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στα Γιάννενα ενώ αναφέρθηκε και στις ψεύτικες ειδήσεις που προωθούν ορισμένα ΜΜΕ.

«… στο τέλος της κυβερνητικής μας θητείας τον Σεπτέμβρη του 2019, θα απευθυνθούμε πάλι στον ελληνικό λαό για να διαλέξει, συγκρίνοντας πού ήταν η χώρα όταν εμείς αναλάβαμε και πού θα είναι η χώρα την επόμενη ημέρα, ποιο ήταν το σχέδιο της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης και ποιο θα είναι την επόμενη ημέρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο περιφερειακό συμβούλιο στα Ιωάννινα.

«Ό,τι απόθεμα έχουμε θα μοιραστεί τον Δεκέμβρη σε αυτούς που το έχουν περισσότερη ανάγκη, εμείς αυτό κάνουμε, όχι πελατειακή πολιτική» ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε παράλληλα σε μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι πολλές ειδήσεις που μεταδίδονται για δημοσιονομικές αστοχίες και προβλήματα στις αξιολογήσεις δεν είναι απλώς «πλαστές» (fake news) αλλά και «απελπισμένες» (desperate).

Οι εν λόγω ειδήσεις, συνέχισε ο πρωθυπουργός, υποστηρίζουν τα συμφέροντα του «παλιού συστήματος» που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή του στις μάζες. «Παρακολουθούμε τον πανικό που έχει καταλάβει ορισμένους», είπε.

«Είναι το φαινόμενο των fake news, των πλαστών ειδήσεων. Πότε διαβάζουμε ότι υπάρχει κατάρρευση των δημόσιων οικονομικών και των εσόδων, πότε ότι οι δανειστές μας είναι δυσαρεστημένοι με την αναδιανομή του πλεονάσματος και θα μας βάλουν χέρι, θα μας μαλώσουν. Πότε ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα, πότε ότι υπάρχει πρόβλημα και δε θα πάρουμε την υποδόση των 800 εκατ. που την παίρνουμε αυτές τις μέρες. Πότε ότι η τρίτη αξιολόγηση τινάζεται στον αέρα. Όλες αυτές οι ειδήσεις, συσσωρευμένες, για να κρατήσουν, να δημιουργήσουν ένα κλίμα, μέχρι να διαψευστούν, συνήθως την επόμενη ημέρα από αυτήν στην οποία τυπώνονται και κοσμούν πρωτοσέλιδα», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Άρα, θα ήθελα να πω ότι εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε το φαινόμενο των fake news. Έχουμε το φαινόμενο των desperate news, δηλαδή των απελπισμένων ειδήσεων. Δεν είναι απλώς ψευδείς ειδήσεις. Είναι απελπισμένες ειδήσεις, γιατί δεν υποδηλώνουν τίποτα άλλο, παρά την απελπισία ενός συστήματος εξουσίας που προσπαθεί να διατηρήσει την επιρροή της στις πλατιές λαϊκές μάζες, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις. Και όταν διαπιστώνει ότι η διαστρέβλωση δεν αποδίδει καρπούς στα οικονομικά, τότε αποκαλύπτει χολέρες και πανούκλες στα νοσοκομεία και τρελές συριζαίες που πετάνε εικονίσματα από τα γραφεία του υπουργείου Παιδείας»

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική που προσέφυγε στις κάλπες και τη λαϊκή κρίση αφού υπέγραψε συμφωνία με τους θεσμούς, κι όχι πριν.

Είπε ακόμα ότι η κυβέρνηση προχωρά με επιτυχία σε μεταρρυθμίσεις καθώς έχει ένα πλαίσιο συνεννόησης ή τη στοιχειώδη συμφωνία της κοινωνίας.

«…σήμερα, πιστεύω ότι είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε έναν θετικό απολογισμό και, κυρίως, είμαστε σε θέση να έχουμε την απόλυτη αυτοπεποίθηση ότι οι θυσίες και οι προσπάθειες δεν πάνε χαμένες. Διότι, σήμερα, είναι όλη η Ευρώπη που παραδέχεται ότι παίρνουμε στροφή. Σήμερα, είναι ο διεθνής Τύπος που αναγνωρίζει ότι τελειώνουν επιτέλους τα προγράμματα. Σήμερα, αρχίζει σιγά – σιγά και το αισθάνεται και ο τελευταίος Έλληνας ότι έχουμε μπροστά μας τα τελευταία μέτρα για να βγούμε από αυτήν την πολύχρονη περιπέτεια που πέρασε ο τόπος», είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε όλη την ομιλία του στο τέλος του άρθρου

Συνάντηση με Ιερώνυμο

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε την Τρίτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, Μάξιμο, στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που λειτουργεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά της Αποστολής και μοίρασε δώρα στα παιδιά της δομής.





Επίσκεψη στη μονάδα συσκευασίας «Δάγων»

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη μονάδα συσκευασίας ιχθύων «Δάγων», η οποία ιδρύθηκε και λειτουργεί, εδώ και τρία χρόνια, με μετόχους τους ιδιοκτήτες πέντε μικρών εταιρειών ιχθυοκαλλιέργειας που δραστηριοποιούνται στη Θεσπρωτία και έχει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της μονάδας, ενημερώθηκε από τους παραγωγούς για τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και συνομίλησε με εργαζόμενους της μονάδας.

Στη συζήτηση που είχε με τους παραγωγούς, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε το ιδιαίτερο βάρος που δίνει η Κυβέρνηση στην ενίσχυση της παραγωγής της ιχθυοκαλλιέργειας για τη βελτίωση της ήδη καλής θέσης που διατηρεί η Ελλάδα στην παγκόσμια αγορά.

Σημείωσε ότι στόχος της συνεργασίας των συναρμόδιων υπουργείων με τους παραγωγούς είναι να απορροφηθούν στο σύνολό τους οι κοινοτικοί πόροι των 150 εκ. ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα αλιείας, να δημιουργηθούν υποδομές, βασισμένες στην καινοτομία, οι οποίες θα δώσουν προστιθέμενη αξία στη παραγωγική βάση, ενώ τους επισήμανε την ανάγκη οι ίδιοι οι παραγωγοί να αξιοποιήσουν τον νόμο και να δημιουργήσουν συνεταιρισμούς παραγωγών.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους του πρωτογενούς τομέα, με σημαντική συνεισφορά στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας προσφέροντας περισσότερα από 600 εκατομμύρια σε εξαγωγές κάθε χρόνο.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο κλάδος μπορεί να ενισχυθεί, να επεκταθεί η δραστηριότητά του με σεβασμό στο περιβάλλον και χωρίς προβλήματα στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας, και διαμορφώνοντας το νέο μοντέλο παραγωγής, που θα μας οδηγήσει εκτός κρίσης σε ένα βιώσιμο μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης.





Φωτογραφίες: Γ.Τ. Πρωθυπουργού / Andrea Bonetti

Όλη η ομιλία του πρωθυπουργού στο πλαίσιο του 5ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Γέφυρες Ανάπτυξης με την Ήπειρο»:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/10/25/59f088cecd3a182d763afb79.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter