Τσίπρας: Η Συνταγματική Αναθεώρηση συμπίπτει με την έξοδο από την οικονομική επιτροπεία

Τσίπρας: Η Συνταγματική Αναθεώρηση συμπίπτει με την έξοδο από την οικονομική επιτροπεία

Το μείζον για την ουσία της Δημοκρατίας θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης ανοίγει η Κυβέρνηση με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού και με χρονικό ορίζοντα της ολοκλήρωσης της δημόσιας συζήτησης το ερχόμενο καλοκαίρι ώστε να ακολουθήσει το δύσκολο στοίχημα της κωδικοποίησης των απόψεων που έχουν κατατεθεί.

Για να προσδώσει μάλιστα στην όλη διαδικασία τη σημασία που της αρμόζει ο κ. Τσίπρας επέλεξε να παρευρεθεί ο ίδιος στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπή της Βουλής για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Στην εισήγησή του μίλησε για «επαναθεμελίωση της Δημοκρατίας» και «Νέα Μεταπολίτευση» εξηγώντας όπως μέσα από το δημόσιο διάλογο οι πολίτες θα τοποθετηθούν για το πώς θέλουν την Ελλάδα μετά το 2020 και 2021 όπου συμπληρώνονται και 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Κρίσιμο στοίχημα για τον πρωθυπουργό είναι η συμμετοχή των πολιτών ώστε η συζήτηση να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερα θέματα και απόψεις και να συμμετάσχουν σε αυτήν φορείς, πολίτες και συλλογικότητες.

«Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι οι απόψεις τους θα ληφθούν υπόψη», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «πρέπει να ακουστεί σε αυτήν τη διαδικασία η φωνή των αποκλεισμένων από την εξουσία και κυρίως των νέων ανθρώπων. Το εγχείρημα θα κριθεί από τη συμμετοχή των πολιτών».

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες θα μπορούν στην ιστοσελίδα της επιτροπής (www.syntagma-dialogos.gov.gr) να καταθέτουν, με τους κωδικούς του taxis τις θέσεις και τις απόψεις τους.

Η εν λόγο διαδικασία, την ολοκλήρωση της οποίας παρά την πρωθυπουργική εισήγηση θα αποφασίσει η Επιτροπή, συμπίπτει κατά τον κ. Τσίπρα και με την έξοδο της χώρας από την οικονομική επιτροπεία.      

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter