Τσίπρας: Λύση για το χρέος στο Eurogroup ή στη Σύνοδο Κορυφής

Τσίπρας: Λύση για το χρέος στο Eurogroup ή στη Σύνοδο Κορυφής

Υπέρ μιας καθαρής λύσης για το χρέος στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 15 Ιουνίου εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο -αν χρειαστεί- να πάμε μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Εσθονό πρωθυπουργό, η χώρα του οποίου αναλαμβάνει την προεδρία της Ε.Ε. το Β΄ εξάμηνο του 2017, ανέφερε ότι «αναμένουμε την οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση για την απομείωση του χρέους».

«Προσδοκούμε ανάληψη πρωτοβουλίας μέσα στον Ιούνιο, πριν δηλαδή αναλάβει η Εσθονία την προεδρία για οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από μία καθαρή λύση απομείωσης του χρέους» ήταν η χαρακτηριστικά αναφορά του πρωθυπουργού.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας άσκησε εμμέσως πλην σαφώς σφοδρή κριτική στην Τουρκία λέγοντας χαρακτηριστικά: «είχα την ευκαιρία να τονίσω την αποφασιστικότητα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στο Αιγαίο ιδιαίτερα. Ενώ, ταυτόχρονα, εξέφρασα την αποφασιστικότητά μας, παρά τις προκλήσεις, και στο να διατηρούμε ανοιχτούς τους διαύλους του διαλόγου με τη γείτονά μας, Τουρκία».

Για το Κυπριακό ο πρωθυπουργός εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στις συνομιλίες για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό ζήτημα στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

«Είχα την ευκαιρία να εκφράσω και την απογοήτευσή μου για την παρελκυστική στάση που κρατά η γείτονα χώρα, η Τουρκία, και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν επιδεικνύει την ίδια πολιτική βούληση που επιδεικνύουμε εμείς, προκειμένου να συζητήσουμε και να λύσουμε τα σημαντικά θέματα, να κάνουμε βήματα γεφύρωσης των διαφορών σε σημαντικά θέματα, κυρίως αυτά που αφορούν την ασφάλεια, τις εγγυήσεις σε ό,τι αφορά το Κυπριακό» κατέληξε ο πρωθυπουργός.             

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter