Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ περιέγραψε ελληνικής έμπνευσης 4o μνημόνιο (Video)

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ περιέγραψε ελληνικής έμπνευσης 4o μνημόνιο (Video)

Άμεση απάντηση στα όσα είπε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στην 82η ΔΕΘ, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας από τη Βουλή όπου συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο περιέγραψε τις καθαρές πλέον ιδεολογικές γραμμές που χωρίζουν την Κυβέρνηση από την Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας «όσο η κρίση περνάει, τόσο οι μάσκες πέφτουν και αρχίζουν και ξεκαθαρίζουν τα ιδεολογικά πρόσημα και οι πολιτικές απόψεις». Όπως είπε αυτά που περιέγραψε χθες ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ δεν είναι τίποτε άλλο από «Τα μέτρα που συγκρότησαν τον πυρήνα των μνημονίων», τα οποία «αποτελούν και επίσημα σήμερα το πολιτικό πρόγραμμα της ΝΔ. Για να το πω πιο σωστά: Ήταν, είναι και θα είναι το πολιτικό της πρόγραμμα».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «σήμερα που βαδίζουμε προς το τέλος της περιόδου των μνημονίων, ο εκλεκτός του μπλοκ της συντήρησης ρίχνει και το τελευταίο φύλλο συκής, υποσχόμενος ένα πρόγραμμα ‘‘ελληνικής ιδιοκτησίας’’. Ένα πρόγραμμα, το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο, από μια συρραφή των δήθεν μεταρρυθμίσεων, που κατά καιρούς έχουν πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων από τους πλέον ακραίους εκ των δανειστών και έχουν απορριφθεί από την ελληνική πλευρά. Ελάχιστες επιβαρύνσεις για τους λίγους, μεγαλύτερη εγκατάλειψη και μεγαλύτερη φτώχεια για τους πολλούς».

«Αυτό είναι – θα έλεγα εγώ – το ‘‘μνημόνιο, μετά το μνημόνιο’’, ελληνικής ιδιοκτησίας. Ένα σχέδιο, που διανθίζεται με μια βαθιά αντικοινωνική και βαθιά ελιτίστικη ρητορική. Όπως το μνημειώδες, ότι η κοινωνική ισότητα είναι ασύμβατη με την ανθρώπινη φύση. Και μάλιστα αυτή η ρητορική σε μια περίοδο έκρηξης των ανισοτήτων σε παγκόσμιο επίπεδο» κατέληξε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για «νεοφιλελεύθερη δυστοπία» που όταν έρθει η ώρα τον Σεπτέμβριο του 2019 «θα κριθεί αναλόγως από τον ελληνικό λαό».

Να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατό, η τρίτη αξιολόγηση

Στόχος του κ. Τσίπρα, όπως είπε στα μέλη της Κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατό, η τρίτη αξιολόγηση. Όπως είπε χαρακτηριστικά «μέχρι τον Νοέμβριο, θα ήθελα, από τη δική μας πλευρά, να έχουμε υλοποιήσει τη μεγάλη πλειονότητα των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης».

Ο βασικός στόχος είναι «Να αλλάξουμε σταδιακά, πέρα από το επίπεδο των δεικτών που έχουν τη σημασία τους, την πραγματική εικόνα σε επίπεδο καθημερινότητας, σε επίπεδο κοινωνίας».

Περιγράφοντας τη διαδικασία εξόδου από τα μνημόνια, είπε πως «δεν είναι απλά ένα ημερολογιακό ορόσημο» αλλά [μια διαδικασία περάσματος από την οικονομική καχεξία στη δυναμική ανάπτυξη, στην ανασυγκρότηση της παραγωγής, στην ανάκτηση της εργασίας και στη θεμελίωση ενός ισχυρού κοινωνικού κράτους».

Σε αυτό το σημείο ισχυρίστηκε ότι η Κυβέρνηση θα διαψεύσει για μια ακόμη φορά τους «διάφορους αδιόρθωτους οι οποίοι επιμένουν να καταστροφολογούν» και στο τέλος του 2017 -όπως συνέβη και πέρυσι – θα διαθέσει ένα σημαντικό ποσό για την ενίσχυση των πλέον αδύναμων συμπολιτών μας.

«Και εμείς αντί για νέα μέτρα το 2018, θα φέρουμε στο τέλος του 2017 κοινωνικό μέρισμα. Όπως και πέρυσι, αντί να ενεργοποιήσουμε τον κόφτη, δώσαμε κοινωνικό μέρισμα» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Τσίπρα.

Ειδικότερα για τη στάση μερίδας του Τύπου απέναντι στην κυβέρνηση ο πρωθυπουργός είπε «τελικά όλα αυτά υπέρ μας λειτουργούν. Διότι υπάρχει ένα όριο, που όταν το ξεπεράσεις, η προκατειλημμένη, καταφανώς προκατειλημμένη αντικυβερνητική προπαγάνδα, τόσο της αντιπολίτευσης όσο, όμως, και δήθεν έγκυρων Μέσων, γυρνάει μπούμερανγκ και στο τέλος της ημέρας στρέφεται υπέρ μας. Διότι χάνουν αξιοπιστία όσοι επιμένουν στην καταστροφολογία, επιμένουν να παριστάνουν τις Κασσάνδρες». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter