Τσίπρας: «Θεσμική χυδαιότητα είναι οι μίζες της Siemens» (Video)

Τσίπρας: «Θεσμική χυδαιότητα είναι οι μίζες της Siemens» (Video)

Δριμεία κριτική στη ΝΔ, αλλά και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη άσκησε ο πρωθυπουργός, κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και το Eurogroup.

Τσίπρας: «Είναι ντροπή να εμφανίζεστε στο Κοινοβούλιο τόσο ανιστόρητος»

Στα ύψη ανέβηκε η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την αναφορά του προέδρου της ΝΔ στο Politico σχετικά με τη βία της Αριστεράς.

Ο πρωθυπουργός παρενέβη δύο φορές μετά τη δευτερολογία του κ. Μητσοτάκη εγκαλώντας τον ότι ενώ είχε την ευκαιρία να διορθώσει ένα «ιστορικό ατόπημα που διέπραξε», επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου, όπως είπε. «Είναι ντροπή, προκειμένου να χαϊδέψετε τα αυτιά της ακροδεξιάς και της ΧΑ, να εμφανίζεστε στο Κοινοβούλιο ως ανιστόρητος», είπε και του ζήτησε να ανακαλέσει και να προσδιορίσει τη θέση του απέναντι στην ιστορία του τόπου, χαρακτηρίζοντας «ανισοβαρή, άδικη και ανιστόρητη» την τοποθέτηση που μόλις είχε κάνει.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός είπε ότι αυτός ο τόπος έχει νωπή ιστορία και μνήμη και ότι ο λαός θυμάται πόθεν προέκυψε η βία και η τρομοκρατία και μέσα από ποιο κλίμα προέκυψε η πιο ακραία μορφή τρομοκρατίας που είναι η καταπάτηση του Συντάγματος και η δικτατορία. Γνωρίζει ο λαός, τόνισε, από πού προέρχεται ιστορικά η τρομοκρατία και η βία, για να προσθέσει ότι μετά βέβαια υπήρξε και από την άκρα αριστερά «και αναφέρεστε φαντάζομαι στη 17Ν». Όμως, συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «είναι δυνατόν να έρχεστε εδώ ως αρχηγός μια ιστορικής παράταξης που πράγματι συνέβαλε σε αυτή την κοινή υπόθεση που λέγεται “εθνική συμφιλίωση” και να μας λέτε ότι η τρομοκρατία και η βία προέρχεται μόνο από την άκρα αριστερά;». «Δεν υπήρξε κ. Μητσοτάκη σ’ αυτόν τον τόπο για σας η δολοφονία του Λαμπράκη, η υπόθεση “Καρφίτσα”, η δολοφονία του Πέτρουλα, η δολοφονία του Τεμπονέρα, δεν υπήρξε η ακραία μορφή βίας από την πλευρά της άκρας δεξιάς;», είπε προς τον πρόεδρο της ΝΔ.

Παίρνοντας ξανά τον λόγο μετά την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός τον κατηγόρησε εκ νέου ότι στην προσπάθεια του «να χρυσώσει το χάπι, επιμένει σε κάτι πραγματικά ανιστόρητο». Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι δεν θέλει να αναγνωρίσει και δεν πρόκειται να το κάνει, ως αριστερή ιδεολογία, οποιονδήποτε που αφαιρεί την ύψιστη ελευθερία που είναι η ανθρώπινη ζωή. Τόνισε παράλληλα ότι ούτε και πρόκειται να αποδεχτεί ο ίδιος -ούτε κανείς απ’ όλους που κουβαλούν μια ιστορία στην πλάτη τους, ανθρώπων που θυσίασαν τη ζωή τους στα ξερονήσια για τα πιστεύω τους, ποτέ υψώνοντας το πιστόλι απέναντι σε απροστάτευτους ανθρώπους, αλλά δίνοντας μάχη για τη ζωή τους- «αυτό που με προτρέπετε να κάνω: Να αποδεχτώ ότι η βία και η τρομοκρατία έχουν μονοδιάστατα ρίζα και μήτρα την αριστερά».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι σύμφωνα με το Politico η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ήταν πως «η βία υπήρξε σχεδόν αποκλειστικά από την Αριστερά τα πρόσφατα χρόνια» και κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ, εάν άλλα είπε και άλλα δημοσιεύτηκαν, να το διευκρινίσει. «Αυτή είναι μια ανιστόρητη προσέγγιση τόσο για σας που προέρχεστε πράγματι από μια οικογένεια που είχε θύμα και γι’ αυτό θα πρέπει να δείχνει μια ανοικτόμυαλη προσέγγιση», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει: «Είναι δυνατόν να παραγράφετε το γεγονός ότι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη υπήρχαν κρούσματα οργανωμένης βίας από την πλευρά της ακροδεξιάς;».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να πει τι είναι για τη ΝΔ η Χρυσή Αυγή. «Εμείς λέμε ότι πέρα από πολιτικό κόμμα, είναι η ίδια ή οι παραφυάδες της εγκληματική οργάνωση και το λέμε ανοικτά στον λαό. Εσείς θα συμφωνήσετε με αυτό; Εάν λοιπόν κι εσείς το λέτε, τότε και στη συνέντευξή σας και εδώ διαπράξατε ατόπημα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σε παρέμβασή του στη Βουλή μετά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού ανέφερε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό την εξής φράση: «Η Χρυσή Αυγή κ. Τσίπρα είναι μια αποκρουστική, νεοναζιστική οργάνωση της οποίας η συμπεριφορά όντως έχει στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης. Καλύπτεστε;»

«Θεσμική χυδαιότητα είναι οι μίζες της Siemens»

«Μιλήσατε για θεσμική χυδαιότητα της κυβέρνησης. Θεσμική χυδαιότητα δεν είναι όταν κάποιος κάνει κριτική ακόμα και σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης, [είναι] να μιλάτε εσείς για φοροδιαφυγή και λίστες προσφέροντας αμνησία και θαλασσοδάνεια που έπαιρναν τα κόμματά σας για να λιβανίζουν την πολιτική σας», συνέχισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία.

«Θεσμική χυδαιότητα είναι οι μίζες της Siemens που κατέληγαν στα ταμεία των χρεοκοπημένων κομμάτων σας, είναι επί χρόνια να διασφαλίζεις να νοσηλεύονται στο Ερρίκος Ντυνάν συγγενικά σου πρόσωπα, να λαμβάνουν αργομισθίες φίλοι και γνωστοί, να αξιοποιείς τη θέση σου στην πολιτική για να παίρνεις δάνεια δανεικά και αγύριστα, να μετατρέπεις το κόμμα στου σε βραχίονα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Απαντώντας στην κατηγορία του Κυρ. Μητσοτάκη ότι «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα κάνουν όλα για την καρέκλα τους», είπε χαρακτηριστικά, πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί» και προσέθεσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκαν για να είναι βουλευτές. Δεν είναι ανεπάγγελτοι και δεν θα χαθούν, αλίμονο σε κάποιους άλλους που χωρίς την καρέκλα δεν θα ήταν τίποτε».

«Μπακαλόγατος και τρολ ο Μητσοτάκης»

Ο κ. Τσίπρας στη δευτερολογία του αποκάλεσε μπακαλόγατο τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις προβλέψεις και τα στοιχεία που παραθέτει αναφορικά με την Οικονομία, ενώ τον αποκάλεσε και τρολ εξαιτίας των σχολίων που παραθέτει στα social media. Εντύπωση προκάλεσε στον πρωθυπουργό πως σε δημόσιες τοποθετήσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε στους επενδυτές να περιμένουν όταν θα γίνουν εκλογές και θα γίνει εκείνος πρωθυπουργός για να επενδύσουν, αποκαλώντας τες πρωτοφανείς δηλώσεις.

Ανέλυσε δε, την εκτίναξη του δημόσιου χρέους με βάση το ΑΕΠ κατά την περίοδο ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, λέγοντας πως οι πολίτες θα κρίνουν πώς η μία κυβέρνηση διαχειρίστηκε την κρίση και πώς η άλλη. Σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ για τους φορολογικούς ελέγχους σε βάθος πέραν της πενταετίας, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «από τη χαρά που σας έπιασε καταλαβαίνω ότι είστε με την πλευρά όσων δεν θέλουν να πληρώσουν».

Εν συνεχεία, έκανε σύγκριση των επιτευγμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά με τη δική του για την πάταξη στις παραβάσεις καπνικών και καυσίμων, αλλά και στη βεβαίωση προστίμων που προέρχονται από τις περιβόητες λίστες. 219 εκατ. ευρώ ήταν όσα βεβαιώθηκαν κατά τη διακυβέρνηση Σαμαρά, ενώ κατά τη διετία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι 700 εκατ. ευρώ. Από τη λίστα Λαγκάρντ, κατά τον πρωθυπουργό, το επίτευγμα της κυβέρνησης Σαμαρά ήταν 26 εκατ. ευρώ, ενώ στα τελευταία δύο χρόνια είναι 237 βεβαιωμένα εκατομμύρια, ενώ από την Μπόργιανς έκανε λόγο για 12 εκατ. ευρώ από την κυβέρνησή του. «Και το σημαντικότερο», είπε ο κ. Τσίπρας, «είναι 3,671 δις από την εθελούσια δήλωση». «Τώρα, πώς και πόσα θα καταφέρουμε να εισπράξουμε είναι μία υπόθεση που θα σας θέλαμε σύμμαχο, και όχι απέναντι μας» σχολίασε.

«Μας τρελάνατε στα αυτογκόλ»

Ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε τα πρώτα 15 λεπτά της ομιλίας του στα του κ. Καμμένου και στις αναρτήσεις του κ. Πολάκη. Προκαλέσατε μια συζήτηση για την οικονομία και περίμενα να έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικά αλλά η ένδεια των επιχειρημάτων σας για την οικονομία σας οδήγησε σε αυτά τα 15 λεπτά, ανέφερε ο πρωθυπουργός όταν ξεκίνησε τη δευτερολογία του.

Αναφερόμενος στα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός τόνισε, ότι «κάνουμε τους εταίρους μας συνεταίρους στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας».

«Αυτό το οποίο διασφαλίστηκε στην απόφαση, ήταν πρωτογενή πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στο 2%. Εσείς υπογράφατε τεσσάρια», συνέχισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως με βάση τις υποχρεώσεις της χώρας που απορρέουν από το σύμφωνο σταθερότητας τα πλεονάσματα έπρεπε να είναι στο 6%.

«Είπατε κ. Μητσοτάκη, ότι χάσαμε πέντε- μηδέν αλλά μας τρελάνατε στα αυτογκόλ», είπε ο πρωθυπουργός παράλληλα, απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η περίοδος που κυβερνήσατε και η περίοδος που κυβερνάμε θα κριθεί κυρίως από το κοινωνικό πεδίο: Πόση ανεργία δημιουργήσατε εσείς και πόσες θέσεις εργασίες εμείς. Πόσες κοινωνικές πληγές ανοίξατε και πόσες θα κλείσουμε εμείς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στις επικρίσεις του προέδρου της ΝΔ για την έρευνα, επισήμανε πως «αυξήσαμε τις δαπάνες για την έρευνα κατά 16%».

«Θα είστε κ. Μητσοτάκη, ο πρώτος αρχηγός της αντιπολίτευσης στην ιστορία που θα ζητάτε επί τέσσερα χρόνια εκλογές», ανέφερε ο πρωθυπουργός, ενώ στις επικλήσεις του προέδρου της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις παρατήρησε ότι «πανηγυρίζετε με τις δημοσκοπήσεις», αλλά «στις εκλογές δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι αλλά ο ελληνικός λαός και όταν έρθει η ώρα θα συγκρίνει πεπραγμένα και προτάσεις: Ποιοι θέλουν την κοινωνία ψηλά και ποιοι έχουν στόχο να την κρατήσουν χαμηλά στη λάσπη».

Δείτε την εναρκτήρια ομιλία του Πρωθυπουργού: 

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/10155557818938054/

Η ελληνική οικονομία, διορθώνει τη θέση της και σύντομα θα έχει επανέλθει σε ανταγωνιστικά και βιώσιμα επίπεδα, ως προς το δανεισμό της. Οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι θετικοί και όλοι οι δείκτες της οικονομίας δείχνουν την προοπτική της. Η ιστορία θα δικαιώσει και τους αγώνες μας και τις επιλογές μας, στην μεγάλη εθνική προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση, για να ξαναπατήσει στα πόδια του και να ανασάνει ο ελληνικός λαός. Ομιλία, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, για την οικονομία.

Posted by Alexis Tsipras on Montag, 3. Juli 2017

Και στο παρακάτω βίντεο την δευτερολογία του Αλέξη Τσίπρα:

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/10155558433463054/

Δευτερολογία, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, …

Μην έχοντας τι να μας καταλογίσει η αντιπολίτευση για την οικονομία, μας εγκαλεί με θράσος για θεσμική χυδαιότητα. Όμως, χυδαιότητα είναι να μιλούν για φοροδιαφυγή εκείνοι που είχαν χαμένες λίστες στα συρτάρια τους, προσφέροντας αμνηστία στους μεγαλοσχήμονες φίλους τους.

Θεσμική χυδαιότητα είναι τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν με αέρα οι ίδιοι και οι εκδότες που τους λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Θεσμική χυδαιότητα είναι οι μίζες της Siemens που κατέληγαν στα ταμεία των χρεωκοπημένων κομμάτων τους. Mε τόσα χρήματα πώς κατάφεραν και χρεωκόπησαν, εκτός από τη χώρα και τα κόμματά τους; Με τι μούτρα τώρα θέλουν να ξανασώσουν τη χώρα;

Θεσμική χυδαιότητα είναι να νοσηλεύεσαι τσάμπα στο Ερρίκος Ντυνάν και πριν το ξεπουλήσεις, να το φορτώνεις με στρατιές αργόμισθων ημετέρων.

Θεσμική χυδαιότητα είναι, ακόμη, να μετατρέπεται ένα κόμμα σε εκτελεστικό βραχίονα συμφερόντων που φέρονται να εμπλέκονται με κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Θεσμική χυδαιότητα, τέλος, είναι να ξεπλένουν πολιτικά την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της.

Δευτερολογία, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, για την οικονομία.

Posted by Alexis Tsipras on Montag, 3. Juli 2017

Μητσοτάκης: Δεν παίρνω τίποτα πίσω απ’ όσα είπα στο Politico – Να γίνει εξεταστική επιτροπή για το Noor1

Στη συνομιλία του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με ισοβίτη αναφέρθηκε και στη δευτερολογία του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν γνώριζε για αυτή την επικοινωνία και είπε με έμφαση ότι «όσο αγαθές μπορεί να είναι οι προθέσεις αυτού που εμπλέκεται, αυτά δεν συμβαίνουν σε δημοκρατικές χώρες».

«Δύο τινά συμβαίνουν. Ή το γνωρίζατε, οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μια υπόθεση άκρως προβληματική ή δεν τον γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ρώτησε τον κ. Τσίπρα αν συμφωνεί να γίνει εξεταστική επιτροπή για το ζήτημα αυτό.

«Ιδού η Ρόδος, ελάτε να φτιάξουμε μια εξεταστική. Εγώ δεν καλύπτω κανένα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνέντευξή του στο Politico ξεκαθαρίζοντας ότι δεν παίρνει τίποτα πίσω.

«Όχι» Τσίπρα στην πρόταση Μητσοτάκη για εξεταστική για το Noor 1

Άμεση ήταν η απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στην πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση του Noor 1, καθώς χαρακτήρισε άσκοπη μια τέτοια πρόταση, εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της Δικαιοσύνης. «Η υπόθεση αυτή κ. Μητσοτάκη διερευνάται από τη Δικαιοσύνη και είναι το λιγότερο άσκοπο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε εξεταστική επιτροπή», τόνισε.

Τι είπε ο πρωθυπουργός στην εναρκτήρια ομιλία του για Κυριάκο Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη

«Οι διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είναι τόσο σαφείς όσο σαφής ήταν και θα είναι πάντα η διαφορά ανάμεσα στις πολιτικές κοινωνικής προστασίας και τον νεοφιλελευθερισμό», είπε, συμπληρώνοντας: «Για να δανειστώ μια φράση της κ. Γεννηματά που δεν είμαι σίγουρος αν την εννοούσε όταν την είπε, πράγματι κ. Μητσοτάκη μας χωρίζει πολιτική άβυσσος από το πρόγραμμα σας και την πολιτική σας».

Ο πρωθυπουργός είπε ότι ο λαός γνωρίζει ότι με το πρόγραμμα και τις θέσεις της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να πείσει κανέναν άλλον πέρα από έναν σκληρό πυρήνα της ΝΔ και όχι των παραδοσιακών ψηφοφόρων. «Σας ξέρει καλά ο λαός και σας έχει δοκιμάσει. Να προσποιείστε το καινούριο εσείς ειδικά είναι το τελευταίο στο οποίο μπορείτε να επενδύσετε. Τώρα δεν μπορείτε να επενδύσετε ούτε στην καταστροφολογία. Σας έχει μείνει να επενδύετε σε μια τεχνητή πόλωση, τη στοχοποίηση και τη λασπολογία απέναντι σε κυβερνητικά στελέχη και τη δημιουργία κοινωνικών εντάσεων». Αυτά είπε ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ για την υπόθεση «Noor 1», το ζήτημα της απεργίας των συμβασιούχων εργαζόμενων στην καθαριότητα των δήμων και την εκδήλωση αστυνομικών στα Εξάρχεια.

Απευθυνόμενος προς τα έδρανα της ΝΔ και τον πρόεδρό της, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «εδώ και δύο εβδομάδες δίνετε την εικόνα μιας παράταξης που δεν έχει προσανατολισμό και καθοδηγείται από την ξεχωριστή και έξαλλη ατζέντα του αντιπροέδρου σας, του κ. Γεωργιάδη. Κύριε Μητσοτάκη σας λέω ευθέως, αντιπολίτευση στην κυβέρνηση ναι, αντιπολίτευση όμως απέναντι στα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, απέναντι στα συμφέροντα της πατρίδας, όχι κ. Μητσοτάκη. Δεν θα σας το επιτρέψουμε ούτε εμείς ούτε ο ελληνικός λαός. Δεν θα σας επιτρέψουμε να υπονομεύετε τη μεγάλη εθνική προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση», υπογράμμισε.

Η απάντηση Μητσοτάκη

Ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

«Φύγετε τώρα εσείς. Για μια φορά κάντε αυτό που έχετε πει. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή και περισσότερο αλλαγή νοοτροπίας. Όχι άλλα σκοτεινά χρόνια κ. Τσίπρα. Το μέλλον δεν μπορεί να σας περιμένει», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και επαναλαμβάνοντας έμμεσα το αίτημα του για εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις πρώτες του κουβέντες κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν καλύπτει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και να πει αν είχε ενημερωθεί για τις συνομιλίες του με καταδικασμένο ισοβίτη για διακίνηση ναρκωτικών.

«Η εξουσία σάς έχει φθείρει», συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για το σύνολο των κυβερνητικών βουλευτών.

Για την οικονομία κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι απέτυχε σε όλους τους στόχους που ο ίδιος είχε βάλει από πέρσι στον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ ενώ είπε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ψήφιζαν κι άλλα μέτρα προκειμένου να παραμείνουν στα έδρανα του κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του έχει και σχέδιο και όραμα και θα καταφέρει να πείσει τους δανειστές για τη μείωση στους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων, να προσελκύσει επενδύσεις, να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και να βάλει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης βελτιώνοντας την καθημερινότητα και τα οικονομικά όλων των Ελλήνων.

Η ομιλία Τσίπρα για οικονομία και Eurogroup

Τώρα έχουμε συμφωνία και αυτός που πρέπει να απολογηθεί για τη στάση του είναι οι ψευδοπροφήτες της καταστροφής, είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην εναρκτήρια ομιλία του, με αφορμή τη συμφωνία του Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Αναφερόμενος ουσιαστικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ μίλησε για «φάμπρικα καταστροφολογίας» που είχε στηθεί ώσπου να υπάρξει η συμφωνία.

«Τώρα που έκλεισε η αξιολόγηση δεν είναι καθόλου εύκολο να πουλάς καταστροφολογία και φόβο», σημείωσε, για να τονίσει πως η αντίδραση των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία στο μεσοδιάστημα από τη συμφωνία έως τώρα, δεν προσφέρονται για διαστρέβλωση.

Διαβάστε αναλυτικά την ομιλία του πρωθυπουργού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter