Τσίπρας: Ποιος είναι ο άρρηκτος δεσμός που σας ενώνει με τον Μαρινάκη, κ. Μητσοτάκη;

Τσίπρας: Ποιος είναι ο άρρηκτος δεσμός που σας ενώνει με τον Μαρινάκη, κ. Μητσοτάκη;

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα της Βουλής, «χτυπώντας» πολιτικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη με την ίδια τη διατύπωση της πρότασης της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με την τυχόν εμπλοκή του Πάνου Καμμένου στη δικαστική υπόθεση του Noor1.

«Παρακολουθώντας τον τρόπο που ασκείται αντιπολίτευση, στη ΔΕΘ και πιο πριν, και συγκεκριμένα την σπουδή σας όλο αυτό το διάστημα που επικεντρώθηκε στο αφήγημα της παρένθεσης, το μη κλείσιμο αξιολόγησης και το διαρκές αίτημα για εκλογές» είπε αρχικά ο κ. Τσίπρας και συνέχισε σχολιάζοντας πως αν έκρινε με κριτήρια εκλογικών σκοπιμοτήτων, θα εξέφραζε την άποψη ότι η ΝΔ προσφέρει «την αξιωματική αντιπολίτευση των ονείρων μας». Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε δε ότι η αντιπολιτευτική ρητορική της ΝΔ χαρακτηρίζεται από ακραίο λόγο στα όρια του παροξυσμού, από αντικοινωνικό μένος και δολοφονία χαρακτήρων. «Μιας παράταξης που για χρόνια δεν μπορούσε να μην παραδεχτεί κανείς πως λειτουργεί με όρους εξυπηρέτησης δημόσιου συμφέροντος» παρέθεσε για τη ΝΔ και ανέφερε περαιτέρω: «Σαν να θέλετε να μας αποδείξετε πως δεν σας ενδιαφέρει καν αυτό». «Ο τρόπος με τον οποίο αντιπολιτεύεστε έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων και επιχειρηματικών σχεδίων» επισήμανε.

«Κι αν είναι καλό για μας, δεν είναι καλό για το πολιτικό σύστημα» είπε και αιτιολόγησε το σκεπτικό του επικαλούμενος τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων από τα οποία «έχει διαρραγεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς». «Είναι αμέτρητες οι φορές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει υποπέσει σε αμέτρητα ηθικά και πολιτικά ατοπήματα. Δίνει την εντύπωση ότι πάσχει από το σύνδρομο στέρησης της εξουσίας» σημείωσε δηκτικά.

«Η υπόθεση που μας φέρατε να συζητήσουμε είναι ένα ακόμα σύμπτωμα της καταστροφικής και αυτοκαταστροφικής πολιτικής σας. Στην προσπάθεια να δημιουργήσετε πολιτικές σκευωρίες που δεν υπάρχουν, κάνατε ένα ακόμα μοιραίο λάθος» είπε και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα με τρόπο πρωτοφανές. «Κατηγορείτε ότι συνομίλησε ο υπουργός με έναν κατάδικο για ένα θέμα του κοινού ποινικού εγκλήματος και τον κατηγορείτε ότι τον παρέπεμψε να πράξει τα δέοντα, δηλαδή να απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη» υποστήριξε και αμέσως μετά διερωτήθηκε: «Είναι πρόβλημα που τον παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη; Θέλετε να μείνει κάτι κρυφό από τη Δικαιοσύνη;».

«Προς τι ο ζήλος και η πρεμούρα για τον κ. Μαρινάκη;»

Σκεπτόμενος την ομιλία του, είπε ο πρωθυπουργός, διάβασε την πρόταση της ΝΔ, στην οποία γράφεται πως ο Πάνος Καμμένος στοχοποιεί έναν επιχειρηματία για να εξοντώσει τον κ. Μητσοτάκη. «Είναι περίεργη ομολογία αυτή» διαπίστωσε ο πρωθυπουργός και έθεσε το ερώτημα για ποιο λόγο η στοχοποίηση ενός επιχειρηματία προκαλεί συνέπειες στον Κυριάκο Μητσοτάκη…

«Ποιος είναι αυτός ο άρρηκτος δεσμός που ενώνει τον επιχειρηματία με τον κ. Μητσοτάκη;» ξαναρώτησε και επανήλθε με μία ακόμα απορία: «Δεν μας λέτε το όνομα του επιχειρηματία. Γιατί; Τι φοβάστε;». «Ο εν λόγω επιχειρηματίας είναι ο κύριος Μαρινάκης» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως για τον κύριο Μαρινάκη, όπως και κάθε επιχειρηματία που έχει δικαστικές εκκρεμότητες, δουλειά των κομμάτων δεν είναι να προκαταλαμβάνουν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Προς τι ο ζήλος και η πρεμούρα από την πλευρά σας για τον κ. Μαρινάκη;» ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας. «Μήπως τελικά δεν έχετε εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη ή μήπως η εμπιστοσύνη είναι α λα καρτ;» ρώτησε εκ νέου τον πρόεδρο της ΝΔ.

Η κυβέρνηση -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό- δεν προκατασκευάζει κατηγορίες και δεν προκαταλαμβάνει αποφάσεις της Δικαιοσύνης. «Άλλοι είναι αυτοί που το κάνουν» ανέφερε. «Μακάρι ο άνθρωπος (ο Β. Μαρινάκης) να είναι αθώος, όμως η δική σας σπουδή μοιάζει με επιχείρηση παρέμβασης και επηρεασμού της δικαστικής κρίσης» επισήμανε, αποκαλώντας επικίνδυνα πράγματα αυτά για τη δημοκρατία και την παράταξή της ΝΔ. «Όταν κάποιος συνδέεται αξεχώριστα, τότε κάτι πολύ σημαντικό είναι που σας ενώνει γιατί στο τέλος της ημέρας θα βρεθείτε εσείς απολογούμενοι» είπε απευθυνόμενος εκ νέου προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Εν συνεχεία, ο Αλέξης Τσίπρας έκρινε ότι το αίτημα της ΝΔ που συζητείται σήμερα «πάει να σας γυρίσει μπούμερανγκ». Αντιστρέφοντας την κατηγορία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για χειραγώγηση των Μέσων, παρέθεσε πως η κυβέρνηση κέρδισε δύο εκλογές και ένα δημοψήφισμα παρά τις επιθέσεις του Τύπου. «Οπότε, ποιον Τύπο να ελέγξουμε;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε πως «μάλλον εσείς έχετε την πρεμούρα γιατί εσάς λιβανίζει ο Τύπος». Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, πως δεν τιμά την αξιωματική αντιπολίτευση να επικαλείται παράνομα υποκλαπείσες συνομιλίες και παρακολουθήσεις και φωτογραφίες της προσωπικής ζωής, γιατί δεν βοηθά τη δημοκρατία να λειτουργεί η ΝΔ «ως παρακράτος».

Απίστευτη χυδαιότητα εις βάρους Κουρουμπλή

Σχετικά με το ζεϊμπέκικο του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη δήθεν γιορτή του πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ», ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε το δημοσίευμα fake news και «απίστευτη χυδαιότητα» εις βάρος του υπουργού Ναυτιλίας, καθώς όπως αποδείχτηκε από τη δήλωση του υπουργού στο documentonews.gr, επρόκειτο για εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας στις 3 Μαρτίου. «Πολύ μεγάλο καλό κάνετε στον υπουργό Ναυτιλίας» σχολίασε.

Επιστρέφοντας στο κυρίως θέμα της συζήτησης, τόνισε πως η ΝΔ έσπευσε να αποκαλέσει τον υπουργό Άμυνας ως ηθικό αυτουργό χωρίς να έχει βγάλει πόρισμα η εισαγγελία, ενώ για τους υποτιθέμενους φυσικούς αυτουργούς η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. «Σε τι συνίσταται η ηθική αυτουργία;» διερωτήθηκε. «Επομένως τι μας ζητάτε; Συζητάμε επί της υπόθεσης αυτής γιατί δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε. Γιατί κάνετε αντιπολίτευση της “πυρκαγιάς και της συμφοράς”, γιατί βρίσκεστε σε στρατηγικό αδιέξοδο…» επισήμανε και κατέληξε λέγοντας πως «αντί να καταρρεύσει η οικονομία και η χώρα κατέρρευσε το αφήγημά σας. Γι αυτό είμαστε εδώ…».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter