Τσίπρας: Πολύ σημαντική μέρα για όλους τους πολίτες της χώρας μας

Τσίπρας: Πολύ σημαντική μέρα για όλους τους πολίτες της χώρας μας

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για όλους τους πολίτες της χώρας μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επ΄ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Ιδρύματος «Στηρίζοντας την Υγεία στην Ελλάδα».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την επένδυση διαφορετική από τις άλλες, καθώς ο σκοπός της είναι το κοινωνικό όφελος. «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους του ελληνικού λαού το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τον Ανδρέα Δρακόπουλο (σ.σ. είναι ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος) για την προσφορά αυτή, που μπορεί να αγγίξει τα 250 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε πως το ποσό από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος «θα πιάσει τόπο. Διότι υπάρχουν πλέον οι προϋποθέσεις για να συμβεί αυτό, το συντομότερο δυνατόν και με τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για τους πολίτες”.

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε, «πλέον στην Ελλάδα, έχει πάψει να θεωρείται η στήριξη της Δημόσιας Υγείας, περιττό δημοσιονομικό βάρος. Έχει σταματήσει εδώ και τρία χρόνια, η συρρίκνωση και η υποβάθμιση των δομών και υπηρεσιών υγείας. Και έχει ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία».

Αντίστροφη πορεία «αυτής της ουσιαστικής ενίσχυσης και εν τέλει της επαναθεμελίωσης της καθολικότητας της υγειονομικής περίθαλψης για όσους και όσες ζουν σε αυτή τη χώρα. Ανεξαρτήτως εισοδήματος, κοινωνικής θέσης, καταγωγής ή οποιουδήποτε άλλου προσδιορισμού».

«Με τη χώρα να βαδίζει πλέον σε μια νέα εποχή, απαλλαγμένη από τους ασφυκτικούς περιορισμούς των μνημονίων, που άφησαν πληγές στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΙΣΝ Ανδρέας Δρακόπουλος υπογράμμισε πως το ΙΣΝ έχει επιτύχει την άψογη συνεργασία μέσα σε κλίμα διαφάνειας και κοινού οράματος μεταξύ του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Εκτίμησε πως η δωρεά στην υγεία θα έχει θετική έκβαση παρά τις δυσκολίες, όπως είπε ο κ. Δρακόπουλος. Με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να συνεισφέρουμε για ένα καλύτερο αύριο, είπε καταλήγοντας ο πρόεδρος του Ιδρύματος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter