Τσίπρας προς Παυλόπουλο: Σαφής δέσμευση για τέλος των μνημονίων (Video)

Τσίπρας προς Παυλόπουλο: Σαφής δέσμευση για τέλος των μνημονίων (Video)

“Η Ελλάδα πατάει γερά στα πόδια της με στέρεες συμμαχίες. Κάναμε ένα αποφασιστικό βήμα για την έξοδο της χώρας από την πολυετή κρίση”, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δεν χρειάζεται χαλάρωση αλλά ένταση των προσπαθειών για μια δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας, τόνισε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup υπάρχει «σαφής δέσμευση για το οριστικό τέλος των μνημονίων με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: «Τώρα πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας και όχι να χαλαρώσουμε, ώστε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για μια δυναμική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, που, όμως, θα μεταφραστεί και στο επίπεδο της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών, σε μια προοπτική δίκαιης ανάπτυξης και επούλωσης των μεγάλων πληγών της κρίσης».

Δόθηκε το σήμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και από τις θυσίες, τις άδικες θυσίες του λαού μας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην αντιφώνησή του.

Θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια με όλες μου τις δυνάμεις τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Την ανάγκη να προχωρήσει η θεσμική ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, διότι έχει μείνει πίσω, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην αρχή της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά στην Ευρωζώνη παρατήρησε πως «πρέπει να αναλογιστούμε ότι στηρίζεται στην οικονομική και νομισματική ένωση, δεν είναι μόνο νομισματική ένωση» και πρόσθεσε: «Αλλωστε, δεν νοείται πραγματική νομισματική ένωση και ισχυρό νόμισμα χωρίς οικονομική ένωση. Αρα, πρέπει να υπάρξουν και σημαντικές αλλαγές ως προς τα εργαλεία που έχουμε και τα αρμόδια όργανα, ιδίως, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , για να μπορέσουν να διαδραματίσουν αυτόν τον ρόλο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter