Τσίπρας σε Μακρόν: Η Ελλάδα δε θα συμμετέχει σε πιθανή επίθεση στη Συρία

Τσίπρας σε Μακρόν: Η Ελλάδα δε θα συμμετέχει σε πιθανή επίθεση στη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στην οποία -μεταξύ άλλων- του γνωστοποίησε πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δε θα συμμετέχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας στους τομείς της Οικονομίας, Ενέργειας και Άμυνας.

Σε ό,τι αφορά στο Συριακό, ο Πρωθυπουργός καταδίκασε την χρήση χημικών όπλων τονίζοντας ότι απαιτεί αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την ΕΕ. Τόνισε πως πρέπει να γίνουν προσπάθειες για ειρηνική επίλυση με βάση τη σουηδική πρόταση. Επιπλέον, είπε πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δε θα συμμετέχουν σε πιθανή στρατιωτική επιχείρηση.

Συζήτησαν, επίσης, για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό αλλά και τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο Πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για τις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα και τις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. Επιπλέον, επικεντρώθηκαν στον ρόλο και τις ενέργειες της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή και στην ενίσχυση της ελληνογαλλικής αμυντικής συνεργασίας κατά την επόμενη περίοδο.

Συνομίλησαν και για το Κυπριακό, την ενεργειακή συνεργασία με την Ελλάδα και την Κύπρο και την ενεργοποίηση της ΤΟΤΑL. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter