Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Δεν γλιτώνω τη γραβάτα (Video)

Τσίπρας σε Παυλόπουλο: Δεν γλιτώνω τη γραβάτα (Video)

Η αλήθεια είναι πως τρία χρόνια τώρα μια συλλογή από γραβάτες την έχει κάνει. Τελευταίο απόκτημα – σε κόκκινο χρώμα – από τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, κατά την υπογραφή της συμφωνίας με την πΓΔΜ.

Αν προτιμήσει σε γαλάζια χρώματα, σίγουρα έχει εκείνη την “κλασική”, δώρο του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι που δεν μακροημέρευσε.

Επίσης αλήθεια είναι πως δεν τον έχουμε δει με γραβάτα, αλλά όπως αποκάλυψε σήμερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, «δεν την γλιτώνει» σημειώνοντας πως τα στοιχήματα πρέπει να εκπληρώνονται…

Δείτε τι είπε ο πρωθυπουργός για την… αναμενόμενη πλέον γραβάτα του…

Πάντως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο δεν θέλησε να αποκαλύψει πότε θα την φορέσει…

Όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους απάντησε «όταν τη βρω»!

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός μίλησε για μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού, ο οποίος, όπως είπε, θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται, και αφορούν τόσο το 2018 με τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, αλλά και τα επόμενα χρόνια με το κύμα επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

«Η 21η Ιούνη του 2018 θα μείνει στην ιστορία ως μια πολύ σημαντική μέρα για τη χώρα. Είναι μια νέα σελίδα για τη χώρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε τον συνετό δρόμο της δημοσιονομικής ισορροπίας και των δομικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα, σημαίνει, όμως, ότι εγκαταλείπουμε τον ακανθώδη δρόμο των μνημονίων, της επιβολής ακραίας λιτότητας, της άρσης σημαντικού μέρους της οικονομικής κυριαρχίας των κυβερνήσεων που ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια», σημείωσε.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε τον ιδιαίτερο θεσμικό και προσωπικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην προσπάθεια για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

«Ήσασταν αταλάντευτα προσανατολισμένος στην άποψη να παραμείνει η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης και κάποτε θα έρθει η ανταμοιβή. Ομολογώ ότι είχατε δίκιο» είπε ο κ. Τσίπρας στον κ. Παυλόπουλο.

«Έκανα αυτό που θα έκανε ο καθένας στη θέση μου, κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έκανα το χρέος μου, αυτό επέβαλε και η συγκυρία αλλά και η ιστορία και η προοπτική της χώρας» απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Θέλω να πω με την ευκαιρία προς όλους εκείνους που έχουν την αμφιβολία, ότι ο ρυθμιστικός λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά το Σύνταγμα δεν είναι στατικός. Αυτό δεν το λέω τώρα, το δίδασκα και στο Πανεπιστήμιο. Προσαρμόζεται κατά ανάγκη η συγκυρία, είναι διαφορετικός στις ομαλές περιστάσεις και πολύ διαφορετικός όταν η συγκυρία είναι κρίσιμη», πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter