Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο: Εύχομαι σε λίγο να συστήνεστε ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija (Video)

Τσίπρας σε Σκοπιανή δημοσιογράφο: Εύχομαι σε λίγο να συστήνεστε ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija (Video)

«Κάποιοι νομίζουν πως εμείς πάμε να δώσουμε ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία…» είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε μία Σκοπιανή δημοσιογράφο όταν του έθεσε ερώτηση κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Η δημοσιογράφος – όπως βέβαια συνηθίζουν- ανέφερε ότι προέρχεται από την «Μακεδονία» με τον διερμηνέα να το μεταφράζει ως όφειλε σε «πρώην γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ο Αλέξης Τσίπρας το σχολίασε αμέσως εκφράζοντας την ευχή να συστήνεται στο μέλλον ως «Gorna Makedonija» (Νέα Μακεδονία) ή όπως αλλιώς συμφωνηθεί, συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Τι ακριβώς ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Εύχομαι σε λίγους μήνες να συστήνεστε εδώ ως εκπρόσωπος της Gorna Makedonija». Και πρόσθεσε: «Και αυτό έχει μία αξία να το δείτε όλοι σας. Διότι κάποιοι νομίζουν ότι πάμε να δώσουμε εμείς ένα όνομα το οποίο εδώ το χρησιμοποιούν πάνω από μία 25ετία, να μην πω μετά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». Αμέσως όμως συμπλήρωσε για να μην φανεί πως προκρίνει κάποιο συγκεκριμένο όνομα:

«Ή εν πάσει περιπτώσει οποιοδήποτε άλλο όνομα από κοινού συμφωνήσουμε. Δεν προκρίνω το Gorna. Μπορεί να συμφωνήσουν οι ΥΠΕΞ κάτι άλλο», συμπλήρωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter