Τσίπρας σε τραπεζίτες: Πείτε την αλήθεια στον κόσμο για τους πλειστηριασμούς

Τσίπρας σε τραπεζίτες: Πείτε την αλήθεια στον κόσμο για τους πλειστηριασμούς

Η σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν μια από τις πολλές συναντήσεις που «ανοίγουν» τρόπον τινά την κυβερνητική εβδομάδα σε ανώτατο επίπεδο.

Είχε ενδιαφέρον παρασκήνιο και πολύ μεγάλη σημασία για την Κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό την οργή του οποίου προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα τα δημοσιεύματα για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας των λεγόμενων λαϊκών νοικοκυριών.

Την ίδια ώρα το μήνυμα από το οικονομικό επιτελείο και τους δανειστές της χώρας που λαμβάνει το Μαξίμου είναι «κλείστε εδώ και τώρα το μεγάλο θέμα των κόκκινων δανείων των τραπεζών».

Γι αυτό και όταν έκλεισαν οι κάμερες στη σημερινή συνάντηση ο κ. Τσίπρας, σε αυστηρό τόνο σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στους τραπεζίτες δύο πράγματα:

«Προστατεύστε τους αδύναμους με βάση το νομικό πλαίσιο»

«Σταματήστε να προστατεύετε τους μεγαλοοφειλέτες και τους μπαταχτσήδες. Βγάλτε από τα συρτάρια σας τις μεγάλες υποθέσεις και κάντε σωστή προτεραιοποίηση. Αυτό θα δώσει το σωστό μήνυμα στην κοινωνία και θα οικοδομήσει συναινέσεις στην προσπάθεια για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών].

Ειδικά για το θέμα των fake news ο πρωθυπουργός κάλεσε τους τραπεζίτες να βγουν μπροστά και να πούνε την αλήθεια. «Υπερασπιστείτε τους εαυτούς σας και το τραπεζικό σύστημα απέναντι στα ΜΜΕ που παράγουν fake news. Εξάλλου εσείς τα χρηματοδοτείτε. Δεν μπορείτε να ανέχεστε τα ψεύδη», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του δείχνοντας και την ενόχληση για την αφωνία των τραπεζών απέναντι σε δημοσιεύματα που σε τελική ανάλυση τις στοχοποιούν με αναληθή στοιχεία.  

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/10156052258408054/

Συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών

Eίναι ώρα το καλό κλίμα που υπάρχει στην ελληνική οικονομία να μεταφραστεί και σε πραγματική αίσθηση στην κοινωνία. Για να γίνει αυτό πρέπει να αποκατασταθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων της πραγματικής οικονομίας και η στήριξη των λαϊκών νοικοκυριών και για αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Ζήτησα από το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών να βγάλει από τα συρτάρια υποθέσεις μεγαλοοφειλετών που προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα, χρεοκοπώντας τις επιχειρήσεις τους ενώ παραμένουν οι ίδιοι πλούσιοι, τη στιγμή που ένα νέο ζευγάρι που θέλει να ξεκινήσει τη ζωή του δεν μπορεί να δανειοδοτηθεί.

Posted by Alexis Tsipras on Montag, 18. Dezember 2017

(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter