Τσίπρας: Στις 22 Δεκεμβρίου καταβάλλεται η 13η σύνταξη (Video)

Τσίπρας: Στις 22 Δεκεμβρίου καταβάλλεται η 13η σύνταξη (Video)

«Έχω ένα καλό και ένα κακό νέο είπε ο πρωθυπουργός . Το καλό νέο είναι ότι η 13η σύνταξη θα χορηγηθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου, το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί», ανέφερε σε ομιλία του στο Ηράκλειο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας._x000D_

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος όσον αφορά στην αξιολόγηση.

«Η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει θετικά, έγκαιρα και χωρίς νέα μέτρα, μετά τη λήξη του προγράμματος, και χωρίς τις υπερβολικές απαιτήσεις κάποιων εκ των εταίρων».

«Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να προσπαθεί να μας υποδείξει πώς θα διαχειριστούμε τα ποσά που πλεονάζουν».

Περιέγραψε ως ορίζοντα της συμφωνίας «το αργότερο τα μέσα του 2018», σημειώνοντας ότι από εκεί και πέρα δεν υπάρχουν άλλες δεσμεύσεις και άλλα μέτρα. «Ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει μέσα και έξω από τη χώρα. Η κυριαρχία της χώρας μας θα αποκατασταθεί. Η επιτροπεία και τα μνημόνια τελειώνουν», συμπλήρωσε.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι υποχρέωση των εταίρων να καθοριστούν και εφαρμοστούν τα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ δήλωσε ότι ο οδικός χάρτης της συμφωνίας, προβλέπει έξοδο στις αγορές μέσα στο 2017. «Απαιτούμε έτσι όπως εμείς εφαρμόζουμε τη συμφωνία, να εφαρμοστεί και από τους εταίρους», συνέχισε.

Πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα μπορεί να είναι σε πρόγραμμα, αλλά ταυτόχρονα είναι μια ανεξάρτητη χώρα, και εφόσον τηρεί τις δεσμεύσεις της και τους κανόνες δεν δέχεται υποδείξεις από κανέναν». Ο κ. Τσίπρας παρουσιάστηκε αισιόδοξος ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα και χωρίς τις υπερβολικές, όπως τις χαρακτήρισε, απαιτήσεις κάποιων εκ των εταίρων.

«Έχω ένα καλό και ένα κακό νέο» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το καλό νέο είναι ότι η “13η σύνταξη” θα χορηγηθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου, το κακό νέο είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφωνεί».

 Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε «πυρά» κατά του προέδρου της Ν.Δ., για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψήφιση της τροπολογίας για το εφάπαξ βοήθημα. «Δεν θα σηκώσουμε στις πλάτες μας πολιτικά αδιέξοδα, εσωτερικές αντιπαραθέσεις, νεοφιλελεύθερες ιδεολογικές αγκυλώσεις άλλων».

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «σε κάποιους που βρίσκονταν σε τεντωμένο σχοινί διότι είχαν συνηθίσει να δανείζονται με “αέρα”, όπως οι ίδιοι ομολόγησαν, αρνήθηκε η κυβέρνηση αυτή να τους κάνει τη χάρη και να συνεχίζει να τους χαρίζει δάνεια. Σήμερα βλέπουμε ότι οι επιχειρήσεις τους ήταν μια “φούσκα” και δυστυχώς τώρα σκάει. Και οδηγεί εκατοντάδες εργαζομένους σε μια τεράστια περιπέτεια. Βρισκόμαστε δίπλα σε αυτούς τους εργαζομένους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter