Τσίπρας: Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης αν δεν υπάρξει λύση την Παρασκευή (Video)

Τσίπρας: Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης αν δεν υπάρξει λύση την Παρασκευή (Video)

Αυστηρό μήνυμα σε όσους καθυστερούν το κλείσιμο της αξιολόγησης θέτοντας κάθε φορά και νέες απαιτήσεις, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Μάλιστα, βάζοντας και τον πήχη των εξελίξεων το επόμενο διάστημα ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε πως εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής τότε θα πρέπει να δοθεί λύση σε ανώτατο επίπεδο και συγκεκριμένα σε μια έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης κάτι που έχει ζητήσει ο ίδιος, όπως είπε, από τον κ. Τουσκ.

Αυτή η ατέρμονη διαπραγμάτευση πρέπει να τελειώσει εδώ. Δεν μπορεί κάποιοι να παίζουν παιχνίδια με την ίδια την Ευρώπη.

Από την πλευρά του ο κ. Τουσκ, αρνήθηκε να σχολιάσει το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού λέγοντας ότι γνωρίζει τη θέση του και τις υποχρεώσεις του αλλά αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι να βρεθεί λύση μέχρι την Παρασκευή.

Ο κ. Τσίπρας έχοντας δίπλα του τον κ. Τουσκ μίλησε για «Πολιτικό σχέδιο που ηττήθηκε το 2015» και που κάποιοι «κάποιοι επιχειρούν να επαναφέρουν». «Η δεύτερη αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβριο του 2016. Έχουμε μια απαράδεκτη κωλυσιεργία. Μια προσπάθεια να να δημιουργηθούν με τεχνικό τρόπο εμπόδια για την ανάκαμψη που θα οδηγήσει στην έξοδο από το πρόγραμμα σε ένα χρόνο από σήμερα», είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Κάθε φορά που πλησιάζουμε σε συμφωνία κάποιοι έρχονται και βάζουν επιπρόσθετες απαιτήσεις παραβιάζοντας τα συμφωνηθέντα. Κάποιοι προσπαθούν να ροκανίσουν τον χρόνο και να επαναφέρουν αρνητικά σενάρια για όλη την Ευρώπη σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ καιρό ακόμη παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού. Η διαδικασία οφείλει να οδηγήσει σε λύση στο επόμενο EG. Είμαστε πολύ κοντά μια ανάσα σε συμφωνία. Αν δεν επιτευχθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο πλαίσιο του άτυπου οικονομικού διευθυντηρίου θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε ένα ανώτερο επίπεδο για να έχουμε πριν το Πάσχα μέσα στον Απρίλη. Αυτή η ατέρμονη διαπραγμάτευση πρέπει να τελειώσει εδώ. Καταστρέφει την οικονομία. Είμαστε κοντά σε μια ολοκληρωμένη συμφωνία σε αυτόν τον κρίσιμο μήνα. Είμαι σίγουρος πως οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν θα είναι θετικές».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter