Τσιρώνης: Εμετικό το περιστατικό με τον βασανισμό του σκύλου από οπλίτες – Τι είπε για το νομοσχέδιο(Video)

Τσιρώνης: Εμετικό το περιστατικό με τον βασανισμό του σκύλου από οπλίτες – Τι είπε για το νομοσχέδιο(Video)

Το σκεπτικό του νέου νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς και τα αδέσποτα, ανέλυσε στο κανάλι της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης.

Ο υφυπουργός μάλιστα, αναφέρθηκε και στο περιστατικό του βασανισμού του σκύλου από οπλίτες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι απλά άθλιο περιστατικό… το βιντεοσκοπούσαν κι όλας! Αυτή είναι η μέγιστη αθλιότητα. Η καταγραφή και η ανάρτηση του περιστατικού στο διαδίκτυο είναι εμετική».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς ανέφερε πως είναι καθολική επιθυμία του φιλοζωικού κινήματος και της Πολιτείας να σταματήσει η σημερινή φαυλότητα.

«Είμαστε από τις λίγες χώρες που κυκλοφορούν αδέσποτα. Εγώ δεν τα λέω αδέσποτα αλλά ζώα που έχουν εγκαταλειφτεί. Είναι σαν τα παιδάκια χωρίς οικογένεια. Είναι ένα έγκλημα, μια ύβρις απέναντι στον Πολιτισμό μας» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην «ευθανασία» επεσήμανε πως «ευθανασία είναι μια ιατρική πράξη όταν ένας ζωντανός οργανισμός δεν μπορεί να επιβιώσει άλλο και υποφέρει, ένας γιατρός αποφασίζει να κάνει ευθανασία. Το άλλο λέγεται γενοκτονία. Τέτοια ζητήματα δεν μπαίνουν στο νόμο».

Ο ίδιος αρνείται κάθετα πως ανοίγει ο δρόμος για ευθανασίες, σημειώνοντας πως αυτοί που τα γράφουν αυτά, μάλλον δεν έχουν διαβάσει το νόμο.

Σημείωσε μάλιστα πως αν κάποιο σημείο, κάποιο άρθρο του νομοσχεδίου έχει κάποιο έλλειμμα, στο πλαίσιο της διαβούλευσης, μπορούν όσοι έχουν προτάσεις να τις στείλουν. 

Δείτε το βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter