Τσοχατζόπουλος: Νέο αίτημα αποφυλάκισης λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας

Τσοχατζόπουλος: Νέο αίτημα αποφυλάκισης λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας

Την υπέβαλλε , μέσω των συνηγόρων του, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας , όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση με τις μίζες εκατομμυρίων από εξοπλιστικά προγράμματα.

Στο Δικαστήριο εξετάστηκε ο θεράπων ιατρός του πάλαι ποτέ ισχυρού άντρα του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας του.

” Πάσχει από στεφανιαία νόσο και χειρουργήθηκε, η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν” υποστήριξε συγκεκριμένα στην κατάθεση του ο διευθυντής της β’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και χειρουργός του πρώην υπουργού , Γ. Οικονομόπουλος.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

Το αίτημα αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος εκτίει πρωτόδικη ποινή κάθειρξης 20 ετών για δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στηρίζεται ,όπως αναφέρεται, στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει με την καρδιά του , εξαιτίας των οποίων υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κ.Οικονομόπουλου, πάσχει από στεφανιαία νόσο στελέχους 80% και τριών αγγείων .

«Προχωρήσαμε σε περαιτέρω εξετάσεις και εν συνεχεία έγινε τριπλή στεφανιαία παράκαμψη» τόνισε ο καρδιοχειρουργός σημειώνοντας πως «η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή και επισφαλής.

Πρέπει να έχει συνεχή ιατρική παρακολούθηση ,συγκεκριμένη διατροφή και να προχωρήσει σε κινησιοθεραπεία. Η φυλακή λόγω μικροβίων, είναι κίνδυνος θάνατος για αυτόν. Πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει αυτά τα προβλήματα, πρέπει να βρίσκεται σε οικείο περιβάλλον και όχι να μένει σε ένα κελί» ,υποστήριξε ο γιατρός, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι

” στην ηλικία του κ. Τσοχατζόπουλου θα του έδινα έξι μήνες για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση η υγεία του”.

ΣΜΠΩΚΟΣ : “ΗΘΕΛΑΝ ΜΙΑ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ”.

Παράλληλα , στη απολογία του στο ίδιο δικαστήριο , ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Σμπώκος.

υποστήριξε για άλλη μια φορά ότι είναι αθώος κι απέδωσε την εμπλοκή του στο γεγονός ότι “είμαι προβεβλημένο πολιτικό πρόσωπο που όμως δεν τυγχάνει προστασίας του νόμου περί ευθύνης υπουργών, δηλαδή ευάλωτος ανά πάσα στιγμή. Κανένας αλλιώς διευθυντής εξοπλισμών δεν είχε αυτά τα στοιχεία”.

Όπως μάλιστα είπε ο Ιωαν. Σμπώκος, “ήθελαν μια Ιφιγένεια να θυσιαστεί για να ικανοποιηθεί ο λαός, …. Η εναντίον μου κατηγορία είναι αβάσιμη, είμαι παντελώς αθώος της κατηγορίας για την οποία καταδικάστηκα άδικα σε 16 χρόνια κάθειρξης .Δεν ζητάω επιείκεια ζητάω Δικαιοσύνη και αντικειμενική εξέταση της υπόθεσης μου».

Τέλος, η δικηγόρος Μαρία – Ταλίτα Τσεκούρα, η οποία φέρεται ως εκπρόσωπος της Nobilis στο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του περιβόητου νεοκλασσικού της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τόνισε απολογούμενη ότι δεν γνώριζε ούτε εκείνη ούτε ο, επίσης δικηγόρος, πατέρας της , εάν η αγοραπωλησία έγινε παράνομα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter