ΤτΕ: Μαλακώνει την στάση της για το «μαξιλάρι» ρευστότητας μετά τον Αύγουστο

ΤτΕ: Μαλακώνει την στάση της για το «μαξιλάρι» ρευστότητας μετά τον Αύγουστο

Γεμάτη εβδομάδα με πλούσια οικονομική ατζέντα μεταξύ όλων των άλλων μεγάλων θεμάτων που κυριαρχούν στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα όπως η Novartis, το Σκοπιανό, οι Τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα.

Η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης, ενώ την ίδια μέρα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ι. Στουρνάρας πρόκειται να παρουσιάσει την ετήσια έκθεσή του για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας και η οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες του documentonews.gr, δεν θα έχει… καμία σχέση με την έκθεση που είχε παρουσιάσει προ διμήνου και είχε γίνει χαμός…

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Στουρνάρας θα αποφύγει να ρίξει λάδι στη φωτιά σχετικά με την υπεράσπιση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, ενώ ταυτόχρονα θα αναφερθεί και στην σημαντικότητα του «μαξιλαριού» ρευστότητας που φροντίζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση, τόσο με τα κεφάλαια του ESM, όσο και με την έκδοση Ελληνικών ομολόγων. Ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν περί τα 18 -19 δισ. ευρώ από τις αγορές και από κεφάλαια του ESM.

Άλλωστε, δεν μπορεί να παραβλεφθεί εκ μέρους της κεντρικής τράπεζας της χώρας η αναβάθμιση της χώρας από την Moody’s κατά δύο βαθμίδες και μάλιστα 40 μέρες νωρίτερα απ’ ό,τι υπολογιζόταν (η σχετική ανακοίνωση του Αμερικανικού οίκου ήταν προγραμματισμένη για τις 30 Μαρτίου).

Σε κάθε περίπτωση στην οδό Νίκης, όπου και η έδρα του υπουργείου Οικονομικών επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας, καθώς:

• Η τεχνική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους βρίσκεται σε εξέλιξη και τα αποτελέσματα πρόκειται να παρουσιαστούν στο Εuroworking group της 1ης Μαρτίου.

• Η τέταρτη αξιολόγηση ξεκινά την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου με συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και επικεφαλής θεσμών και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ομαλή ολοκλήρωσή της.

• Το νέο ολιστικό σχέδιο βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης εκπονείται και πρόκειται να παρουσιαστεί τον Απρίλιο του 2018.

• Το μαξιλάρι ρευστότητας συνεχίζει να κτίζεται για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter