TUI: H Ελλάδα στον δρόμο για νέα ρεκόρ στον τουρισμό

TUI: H Ελλάδα στον δρόμο για νέα ρεκόρ στον τουρισμό

Κατά περίπου 23% περισσότερες κρατήσεις από τη Γερμανία για την Ελλάδα καταγράφει η TUI, ο μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός του κόσμου, σε σχέση με πέρυσι και βρίσκεται σε τροχιά νέου ρεκόρ, όπως αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Η Κρήτη παρουσιάζει αύξηση 14%, η Ρόδος 26%, η Κως 14% και η Κέρκυρα 6%, ενώ η Δυτική Πελοπόννησος 32%. Τα σκήπτρα κατέχει η Χαλκιδική με 44%. Η Σάμος και η Λέσβος καταγράφουν επίσης αύξηση των κρατήσεων, παρά την περυσινή υποχώρηση λόγω του Προσφυγικού, όπως επίσης η Σαντορίνη, η Σκιάθος και η Κεφαλονιά. Η ΤUΙ, μάλιστα, αύξησε σημαντικά τις προσφορές της για το καλοκαίρι του 2017 προσφέροντας περισσότερα ξενοδοχεία έως και 40% σε Κρήτη, Ρόδο, και Κω.

Παρά τη μεγαλύτερη άνοδο των κρατήσεων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα σε σχέση και με τους ανταγωνιστές της, ο διευθυντής της TUI Μάρεκ Αντριστσακ (Marek Andryszak) βλέπει περιθώριο για περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστκού ρεύματος προς τη χώρα. «Επενδύουμε εδώ και χρόνια σε καλές ξενοδοχειακές συνεργασίες και βελτιώνουμε τα προγράμματά μας. Αυτό αποδίδει. Έχουμε μακροπρόθεσμα σχέδια για την Ελλάδα και θέλουμε να αναπτυχθούμε και τα επόμενα χρόνια. Στο επίκεντρο βρίσκονται μεγάλα ελληνικά νησιά, η ηπειρωτική χώρα και μικρότεροι προορισμοί. Η ζήτηση για την Ελλάδα θα παραμείνει και στο μέλλον αμείωτη» τονίζει.

Παρά το μεγάλο ποσοστό κρατήσεων, η ικανοποίηση των πελατών της TUI έχει αυξηθεί στο 8,7% στην κλίμακα με άριστα το 10. «Η ποιότητα των ξενοδοχείων και το επίπεδο του σέρβις δεν ήταν ποτέ καλύτερα από σήμερα» επισημαίνει στην ανακοίνωση της ΤUI ο Μάρεκ Αντριστσάκ (Marek Andryszak). Τα ελληνικά ξενοδοχεία έχουν επιτύχει μεγάλες προόδους ιδίως στους τομείς «υπηρεσίες», «ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις» και «φιλοξενία». Συνολικά η Ελλάδα κατατάσσεται στους πιο δημοφιλείς αεροπορικούς τουριστικούς προορισμούς της TUI παγκοσμίως και καταλαμβάνει πλέον τη δεύτερη θέση μετά την Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter