Τζανακόπουλος για F-16: Η ΝΔ δεν έχει ιδέα για ποιο πράγμα μιλάει

Τζανακόπουλος για F-16: Η ΝΔ δεν έχει ιδέα για ποιο πράγμα μιλάει

Επίθεση στη ΝΔ για το θέμα της αναβάθμισης των F16 εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών κατηγόρησε την Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι «έχει υποπέσει σε πολλαπλά ατοπήματα» για το θέμα της αναβάθμισης των πολεμικών αεροπλάνων λέγοντας ότι αφενός η συμφωνία δεν έχει κλίσει αλλά «είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις» αφετέρου υπάρχει ένα ταβάνι σε αυτήν 1 δισ. ευρώ, και μάλιστα σε βάθος δεκαετίας συνεπώς δεν επηρεάζει τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Είναι η φθηνότερη δυνατή συμφωνία που θα μπορούσαμε να πετύχουμε», συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η σημερινή Κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος με τις λεγόμενες «αγορές του αιώνα».

Αναφερόμενος το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είπε ότι στέφθηκε από «απόλυτη επιτυχία», εντάσσεται στο δόγμα της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και επιβεβαίωσε την αλλαγή σελίδας και της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό.

Για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι διαψεύδονται όσοι στην Ελλάδα προέβλεπαν νέα μέτρα ενώ επανέλαβε ότι ένα δισ. από το υπερπλεόνασμα θα διανεμηθεί στις αδύναμες κοινωνικά τάξεις.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση αν άλλαξε η στάση της κυβέρνησης απέναντι στο ΔΝΤ και ειδικά στην παραμονή του ή μη στο ελληνικό πρόγραμμα ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε πως η στάση της κας Λαγκάρντ στις συναντήσεις στις ΗΠΑ «ήταν ένα βήμα μπροστά» από όσα μας έχει συνηθίσει.   

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter