Τζανακόπουλος: Γύρω από τους πλειστηριασμούς έχει στηθεί μια γιγάντια επιχείρηση παραπληροφόρησης

Τζανακόπουλος: Γύρω από τους πλειστηριασμούς έχει στηθεί μια γιγάντια επιχείρηση παραπληροφόρησης

Επίθεση στα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του Β. Μαρινάκη, τον οποίο μάλιστα χαρακτήρισε «υπόδικο», εξαπέλυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για το θέμα των πλειστηριασμών.

Ο κ. Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών έκανε λόγο για μια «γιγάντια επιχείρηση παραπληροφόρησης» η οποία όπως είπε έχει «αποδομηθεί» πλήρως. Σε αυτό το σημείο επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι «κανένα λαϊκό νοικοκυριό δεν θα χάσει το σπίτι του» και ότι το υπάρχουν νομικό πλαίσιο προστατεύει το 70% της πρώτης κατοικίας και δεν υπάρχει άλλος σχεδιασμός από πλευράς κυβέρνησης..

«Με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο προστατεύεται πλήρως η πρώτη κατοικία των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών για οφειλές μέχρι 200.000 και για αξίες ακινήτου μέχρι 280.000. Από αυτή τη ρύθμιση καλύπτεται κάτι παραπάνω από το 70% του συνόλου των ακινήτων πρώτης κατοικίας ενώ την ίδια στιγμή δίνεται και η δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών. Επίσης για τους εμπόρους έχει ήδη νομοθετηθεί και υλοποιείται στην πράξη ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για επιχειρήσεις με οφειλές άνω των 20.000» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Παράλληλα είπε ότι θα επισπευτούν οι διαδικασίες ώστε «να πληρώσει η κακομαθημένη επιχειρηματική ελίτ». Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Φίλη για το θέμα είπε ότι ο κ. Φίλης «γνωρίζει πολύ καλά το νομοθετικό πλαίσιο των πλειστηριασμών αφού και ο ίδιος το έχει ψηφίσει».

Επιτυχία για την Κυβέρνηση η τεχνική συμφωνία χωρίς νέα μέτρα

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης είπε ότι περνάμε πλέον στην τελική φάση και ότι το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από μια επταετία δεν χρειάζονται νέα μέτρα συνιστά μια επιτυχία για την Κυβέρνηση. Είναι ακριβώς αυτή η εξέλιξη η οποία, πάντα κατά τον κ. Τζανακόπουλο, προκαλεί πανικό και αναταραχή σε επιχειρηματικούς κύκλους τους οποίος δυστυχώς ακολουθεί κατά πόδας η ΝΔ.

Για το θέμα της απόσυρσης της τροπολογίας για την προκήρυξη απεργιών στα πρωτοβάθμια σωματεία ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι αυτό έγινε για να προβεί το αρμόδιο υπουργείο σε νομοτεχνικές βελτιώσεις και ότι υπάρχει προθεσμία μέχρι τις 12 Ιανουαρίου όπου και θα έρθει στη Βουλή το μεγαλύτερο μέρος των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης.

Εξαιρετικά σημαντική η επίσκεψη Ερντογάν

Για την επίσκεψη Ερντογάν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ελλάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι είναι εξαιρετικά σημαντική και ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με φοβικότητα την ιδιωτική επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στη Θράκη μια περιοχή όπου κατοικεί σημαντικά μερίδα ομόδοξών του. Στο σημείο αυτό ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη σεβασμού της συνθήκης της Λοζάνης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα του κ. Ερντογάν στην Κομοτηνή περιλαμβάνει ένα προσκύνημα σε θρησκευτικό τέμενος (όχι τα δύο μεγαλύτερα) και ένα ιδιωτικό γεύμα.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα του Documento για τη σημασία της εκλογής του Πορτογάλου ΥΠΟΙΚ Μάριο Σεντένο στη θέση του επικεφαλής του Eurogroup σημείωσε πως η εκλογή του «τιμά τον Νότο» αλλά τα πρόσωπα δεν θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο στην πορεία της Ελλάδος προς την έξοδο από τα μνημόνια καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες συμφωνίες. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter