Τζανακόπουλος Η αφωνία Μητσοτάκη οφείλεται στις προνομιακές του σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη

Τζανακόπουλος  Η αφωνία Μητσοτάκη οφείλεται στις προνομιακές του σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη

Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την «αφωνία» του εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόσο όσον αφορά τα χθεσινά επεισόδια οπαδών του ΟΣΦΠ στον Πειραιά όσο και για την ποινική δίωξη κατά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη. 

Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την «αφωνία» του εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόσο όσον αφορά στα χθεσινά επεισόδια οπαδών του ΟΣΦΠ στον Πειραιά όσο και για την ποινική δίωξη που άσκησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα κατά του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη 

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, ο ΔημήτρηςΤζανακόπουλος είπε πως η αφωνία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες του επιχειρηματία κ. Μαρινάκη «σχετίζεται με τις προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο, σχέσεις δημόσια παραδεδεγμένες που εξηγούν και τη μανία του κ. Μαρινάκη και των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας».

Αναφερόμενος στην άρνηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει στην έναρξη της διαδικασίας Αναθεώρησης του Συντάγματος ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει «αν θα δώσει με τη στάση του παράταση ζωής στην προστασία των υπουργών (νόμος περί ευθύνης υπουργών) από τον δικαστικό έλεγχο».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν έχουν ούτε τη βούληση, ούτε και την ικανότητα να αναλάβουν την παραμικρή ευθύνη για τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το αύριο της χώρας. Συνεχίζουν να πολιτεύονται με τρόπο ανεύθυνο και μικροπολιτικό, μεταθέτοντας τη συζήτηση για τις θεσμικές αλλαγές σε κάποιο αόριστο επέκεινα, αποδεικνύοντας έτσι τη βαθύτατη πολιτική γύμνια και ατολμία τους. Δεν μας προκαλεί έκπληξη αυτή η ανεύθυνη και μικροπολιτική γραμμή της ΝΔ, καθώς είναι η ίδια ακριβώς που τους χαρακτηρίζει σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως τα εθνικά, με πρόσφατα παραδείγματα το Μακεδονικό αλλά και τα ελληνοτουρκικά» σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Κάλυψη σε Καμένο για το 1821

Παράλληλα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση για τις χθεσινές δηλώσεις Καμένου για την Τουρκία, κάλυψε πλήρως τον ΥΠΕΘΑ, λέγοντας ότι η  στάση της Τουρκίας πυροδοτεί εντάσεις σε σημείο κάποιες σκληρές απαντήσεις «να είναι θεμιτές και εύλογες».

Δεν μας φοβίζει το Grexit στο ποδόσφαιρο

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι την Κυβέρνηση δεν την τρομάζει το ενδεχόμενο του ποδοσφαιρικού Grexit και πως «αυτό είναι ένα ενδεχόμενο που θα συνεχίσει να υπάρχει στον ορίζοντα, όσο δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων και αρχών, οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες των ΠΑΕ. Και αυτοί ήταν, είναι και θα συνεχίσουν να είναι υπόλογοι για τη συμπεριφορά και τις πράξεις τους απέναντι στον φίλαθλο κόσμο της χώρας». Επίσης είπε πως «είναι σαφής και αμετακίνητη η θέση της ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται από αυτούς»

Για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία κάλεσε τη γειτονική χώρα «να ξεκαθαρίσει άμεσα για ποιο λόγο κρατούνται και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα, για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργείας που καθόλου δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας και σε μια σχέση καλής γειτονίας με τους Τούρκους».

Επίθεση σε Μητσοτάκη για το ονοματολογικό

Όσον αφορά στις εξελίξεις στο ονοματολογικό της πΓΔΜ ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «Η κυβέρνηση υπερασπίζεται με αίσθημα ευθύνης την εθνική γραμμή, η οποία αποτελεί την κοινή βάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία. Και σε αυτό το πλαίσιο αναζητά την επίλυση του ζητήματος με τη γείτονα», ενώ επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι «Αποτελεί μνημείο ανευθυνότητας η διαρκής προσπάθεια του να υπεκφύγει -δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει μια λύση σε αυτά τα πλαίσια της εθνικής γραμμής».

«Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν θέλει να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος αλλά με αυτοκρατορικό και ιταμό ύφος αρνείται ακόμη και να δεχθεί αυτοπροσώπως την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη των Σκοπίων. Για άλλη μια φορά λοιπόν δείχνει την πολιτική του μικρότητα και την αδυναμία του να λειτουργήσει ως σοβαρός και αξιόπιστος θεσμικός παράγοντας. Τον έχουμε όμως συνηθίσει και καμία εντύπωση δεν μας προκαλεί πλέον» κατέληξε.

Ρεκόρ δεκαετίας οι ξένες επενδύσεις το 2017

Για τις εξελίξεις στην οικονομία, θέμα με το οποίο ξεκίνησε την εισηγητική του ομιλία, είπε ότι οι ξένες επενδύσεις το 2017 κατέγραψαν ρεκόρ δεκαετίας αγγίζοντας τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ και τα θετικά αποτελέσματα συνεχίζονται δείχνοντας ότι υπάρχει ανάκαμψη, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών.

«Μέσα στο τελευταίο διήμερο», συνέχισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «ανακοινώθηκαν τρία μεγάλα επενδυτικά σχέδια, ύψους συνολικά 3 δισ. ευρώ που είναι τα εξής:

Η επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων από την Deutsche Telekom τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην ελληνική οικονομία, για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση (fiber to the home) και 5G.

Η δημιουργία Fund συνολικού ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο συμφώνησαν να δημιουργήσουν το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, και το κρατικό επενδυτικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala Investment Company. Το νέο αυτό fund είναι ήδη έτοιμο να λειτουργήσει και να δώσει πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια, στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.

-Η επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 2018, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, καθώς και την παράταση ως το 2025 της συνεργασίας της χώρας μας με την Τράπεζα.

«Τα παραπάνω πιστοποιούν τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της προσέλκυσης επενδύσεων, που συμβάλλουν στην δυναμική ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας μετά από χρόνια ύφεσης και οικονομικής δυσπραγίας».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση του Documentonews.gr για τον κατάλογο του ΚΕΛΠΝΟ με τη χρηματοδότηση 849 ΜΜΕ την περίοδο 2013-14 ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως υπήρχαν στο παρελθόν μηχανισμοί χρηματοδότησης συγκεκριμένων ΜΜΕ και εξωθεσμικά παράκεντρα εξουσίας που σήμερα έχουν απολέσει αυτήν την εξουσία και για αυτό επιτίθενται στην Κυβέρνηση που συγκρούεται μαζί τους.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter