Τζανακόπουλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει, να μην ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία

Τζανακόπουλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει, να μην ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία

Σε ένα τηλεοπτικό ντιμπέιτ που κλείστηκε χθες το βράδυ μέσω του twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Β. Κικίλιας διασταύρωσαν πριν από λίγο τα ξίφη τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Στα σημαντικά η δέσμευση για μία ακόμη φορά του κ. Τζανακόπουλου ότι η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα. «Στις 20 Φεβρουαρίου κάναμε έναν συμβιβασμό. Και εμείς και το ΔΝΤ. Υπήρξε υποχώρηση και από εμάς που αλλάξαμε το δημοσιονομικό μείγμα και από το ΔΝΤ για τα αντίμετρα. Θα κλείσει η αξιολόγηση. Δεν θέλω να θέσω ημερομηνίες ορόσημα. Γνωρίζουμε την ανησυχία αλλά δεν είναι ορθό να μεταθέσουμε για μία ακόμη φορά το πρόβλημα», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «Η δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων για το 2019 θα είναι μηδενική». Όπως είπε η βάση θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 και από εκεί και μετά «2% θα είναι οι επιβαρύνσεις και 2% τα αντίμετρα».

Τέλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «είχε ποντάρει στην καταστροφή και αυτό της δημιουργεί ένα στρατηγικό πρόβλημα». «Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλάει για την ελληνική οικονομία είναι η ΝΔ. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Στα εργασιακά δίνουμε μια πολύ μεγάλη μάχη για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η ΝΔ βρίσκεται πολιτικά απέναντι σε αυτό. Εκεί βρίσκεται μια ιδεολογική ταύτιση με το ΔΝΤ. Και δεν καταλαβαίνω γιατί δεν την ομολογεί αυτήν την ταύτιση. Μαθήματα από ανθρώπους και κόμματα που είναι μέχρι τον λαιμό στα σκάνδαλα δεν δεχόμαστε».

Κικίλιας: θα μειώσουμε τους φόρους και τον ΕΝΦΙΑ

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ δήλωσε πως όταν το κόμμα του γίνει κυβέρνηση «Πάση θυσία θα μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων και στα φυσικά πρόσωπα και τον ΕΝΦΙΑ. Θα μειώσουν τη σπατάλη στο ελληνικό κράτος. Ο κ. Μητσοτάκης θα συζητήσει με τους δανειστές το πρόγραμμά του».

«Η κυβέρνηση μιλάει για μια συμφωνία χωρίς δημοσιονομική επιβάρυνση όταν όλοι ξέρουμε ότι η συμφωνία φέρνει 3,6 δισ. νέα μέτρα. Δεν δέχομαι να λέει ψέματα ο κ. Τζανακόπουλος στους συμπολίτες μας. Τον Γενάρη έλεγε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει τότε και χωρίς μέτρα. Ο κ. Τζανακόπουλος διεκπεραιώνει το ρόλο του επίσημου ψεύτη της κυβέρνησης. Όλοι ξέρουμε ότι είναι αδύνατον να πιάσουμε πλεονάσματα του 3,5%. Τα αντίμετρα υπήρχαν σε όλα τα μνημόνια αν υπήρχε υπέρβαση στα πλεονάσματα. Δεν υπάρχουν αντίμετρα, μόνο άγρια φορολόγηση στους πολίτες. Δεν είναι κυβέρνηση της Αριστεράς, είναι αμοραλιστές και τους ενδιαφέρει η μεγάλη ζωή», συνέχισε ο κ. Κικίλιας για να καταλήξει:

«Δεν είμαστε ίδιοι. Το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι πως θα βολέψει τους κομματικούς εγκάθετους. Καίγονται τα τρόλεϋ κι εσείς παίρνετε τα lear jet και κάνετε βόλτες. Τόσες πολλές κλούβες των ΜΑΤ γύρω από το Μαξίμου δεν υπήρχαν ποτέ».

Μάλιστα ο Κικίλιας αμφισβήτησε ακόμη και την απαίτηση του Ταμείου για επιπρόσθετα μέτρα ύψους 2% και ζήτησε ένα έγγραφο από τον κ. Τζανακόπουλο που να το αποδεικνύει.        

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter