Τζανακόπουλος: Η ΝΔ δεν θέλει να δει την πραγματικότητα

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ δεν θέλει να δει την πραγματικότητα

Ορόσημο αποτελεί η απόφαση του Eurogroup σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, που τονίζει ότι οι εξελίξεις διέψευσαν τις κασσάνδρες

Η θετική συμπεριφορά των αγορών απέναντι στην ελληνική οικονομία σημαίνει ότι η απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου αποτέλεσε ένα ορόσημο, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξη του στο δελτίο “Live News” του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon, και υποστήριξε ουσιαστικά ότι οι εξελίξεις διέψευσαν την καταστροφολογία κομμάτων και εξουδετέρωσαν την επιχειρηματολογία τους απέναντι στην κυβέρνηση σχετικά με τη συμφωνία, γεγονός που τα οδηγεί να κατευθύνουν την πολιτική αντιπαράθεση σε ζητήματα άσχετα με την οικονομία.

Ενόψει και της συζήτησης που θα γίνει τη Δευτέρα στη Βουλή για την οικονομία, υποστήριξε ότι η κριτική της αντιπολίτευσης ότι δεν πήρε τίποτα η κυβέρνηση, είναι “μια φάση πίσω” και ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θέλουν να αποφύγουν τη συζήτηση, γιατί το αίτημα για τη συζήτηση είχε γίνει αμέσως μετά το Eurogroup και από τότε έχουν μεσολαβήσει πάρα πολλά. Είπε ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε και εν συνεχεία η θετική αντίδραση των αγορών διέψευσε τους καταστροφολόγους και πως συνεπώς δύο εβδομάδες μετά το Eurogroup και έπειτα, η πολιτική αντιπαράθεση λοξοδρόμησε, άρχισε να παίρνει κατευθύνσεις που δεν σχετίζεται με την οικονομία.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι “η ΝΔ δεν μπορεί να απαντήσει σε όλα αυτά γιατί δεν θέλει να δει την πραγματικότητα, και ότι, αντίθετα, με λανθάνοντα τρόπο -καθώς άλλα πράγματα προσπαθεί να φέρει στην πολιτική ατζέντα- θέλει να συνεχίζει την καταστροφολογία. Δεν πρόκειται να της βγει”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter