Τζανακόπουλος: Η ΝΔ προσπαθεί να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις για offshore & Αυγενάκη

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ προσπαθεί να υποβαθμίσει τις αποκαλύψεις για offshore & Αυγενάκη

Πίσω από τη σπουδή να τεθούν στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης τα ζητήματα τάξης και ασφάλειας και μάλιστα «με όρους κατατρομοκράτησης, εκφοβισμού και ηθικού πανικού» βρίσκεται η προσπάθεια της ΝΔ και των Μέσων που τη στηρίζουν «να υποβαθμιστούν οι αποκαλύψεις για offshore και Αυγενάκη»

.Αυτό δήλωσε το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον Real Fm και παράλληλα κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει δημοσίως σχετικά με την προέλευση των χρημάτων και τις δραστηριότητες της off shore εταιρείας της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι όπως αποκάλυψαν τα Paradise papers.

«Ο κύριος Μητσοτάκης έχει πολιτική και ηθική υποχρέωση να δώσει διευκρινίσεις για την προέλευση των χρημάτων αλλά και τη δραστηριότητα της εταιρείας ιδιοκτησίας της συζύγου του» ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Μαζική διασπορά ψευδών ειδήσεων

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για αποφυλακίσεις με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου διευκρίνισε πως «ούτε η περίπτωση του Γεωργιανού που καυτηρίασε το θύμα του, ούτε οι συμμετέχοντες στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, ούτε και ο συλληφθέντας για τη δολοφονία στο β’ Νεκροταφείο έχουν αποφυλακισθεί μέσω του νόμου Παρασκευόπουλου.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος «ο αποσυμφορητικός νόμος Παρασκευόπουλου έχει ήδη εκπνεύσει από τον Οκτώβρη του 2017. Κατόπιν, ψηφίστηκε ένας νέος ο οποίος εκπνέει τον Αύγουστο του 2018. Πρόκειται για έκτακτες ρυθμίσεις μέχρι η ελληνική Βουλή να ρυθμίσει το θέμα της αποσυμφόρησης των φυλακών με την ψήφιση μόνιμων κωδίκων.

Υπόθεση Κουφοντίνα: «Δεν θα καταργήσουμε το νομικό μας πολιτισμό»

Για τη διήμερη άδεια στον Κουφοντίνα από το Συμβούλιο Φυλακών ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι «Τηρήθηκε κατά γράμμα ο νόμος και οι προϋποθέσεις που ορίζονται για τη χορήγηση αδειών».

«Δε θα υπερασπιστώ ούτε τις πρακτικές ούτε τις πράξεις ούτε την ιδεολογία του Κουφοντίνα. Δεν θα καταργήσουμε το νομικό μας πολιτισμό. Να γίνει μια συζήτηση για την ορθότητα ή όχι του νόμου αλλά όχι αν τηρήθηκε ο νόμος. Πουθενά στο νόμο δεν προβλέπεται η μετάνοια ή η μεταμέλεια. Η λογική της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι μια λογική εκδικητικής τιμωρίας» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος κατηγορώντας τη ΝΔ για «επιχείρηση κατατρομοκράτησης». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter