Τζανακόπουλος: Ήρθε η ώρα και για το Βερολίνο να κάνει υποχωρήσεις

Τζανακόπουλος: Ήρθε η ώρα και για το Βερολίνο να κάνει υποχωρήσεις

Κάλεσμα στο Βερολίνο να κάνει τις απαραίτητες υποχωρήσεις, ειδικά στην απαίτησή του για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια, μετά το 2018, απηύθυνε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενόψει του αυριανού διπλού ραντεβού της Άνγκελα Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.

«Η συμφωνία επετεύχθη επειδή όλες οι πλευρές έκαναν βήματα πίσω. Η επόμενη φάση για τα πρωτογενή πλεονάσματα και για τα μεσοπρόθεσμα είναι κρίσιμη. Τώρα είναι η ώρα και για τη Γερμανία να κάνει πίσω», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών, στη χθεσινή καταρχήν συμφωνία στο Eurogroup, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι η λογική του δημοσιονομικού διορθωτή είναι εκτός του τραπεζιού της διαπραγμάτευσης, επειδή δεν μπορούν να νομοθετηθούν μέτρα υπό αίρεση και γι αυτό επιλέχθηκε η λύση των μέτρων και των αντίμετρων.

Τα τελευταία, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως και τα μέτρα, θα ενεργοποιηθούν ανεξάρτητα από τον αν η οικονομία υπεραποδώσει. Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, στόχος της κυβέρνησης παραμένει μια συμφωνία πακέτο που θα επιτρέπει την ένταξη στο QE. Για το QE είπε πως, αν δεν προλάβουμε την επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ, στις 9 Μαρτίου, αυτό θα γίνει 15 ημέρες μετά, στην επόμενη συνεδρίαση.

Τέλος, χαρακτήρισε «παράδοξη» τη γραμμή αμφισβήτησης της συμφωνίας από τη ΝΔ, για την οποία είπε πως βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τη συμφωνία, όταν έρθει στη Βουλή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter