Τζανακόπουλος: Καμία απαίτηση για λήψη μέτρων από το 2018

Τζανακόπουλος: Καμία απαίτηση για λήψη μέτρων από το 2018

Δριμεία επίθεση στη ΝΔ και σε όσους γράφουν και διοχετεύουν διάφορα σενάρια στον Τύπο για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς εξαπέλυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακοπουλος.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών, ¨οι πληροφορίες που αφορούν στις απαιτήσεις των δανειστών στερούνται αληθείας. Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αβεβαιότητα.¨ Σε αυτό το σημείο επιτέθηκε στη ΝΔ κάνοντας λόγο για “τεράστιες ευθύνες” ενώ αναφερόμενος σε δήλωση του Α. Γεωργιάδη είπε ότι “κάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο να ασκήσει επιθετική κερδοσκοπία στην Ελλάδα”.

“Δεν υπάρχει καμία απαίτηση για λήψη μέτρων από το 2018. Οι διαρροές μόνο σύγχυση προκαλούν. Η κυβέρνηση κινείται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Να μην παρασύρονται οι πολίτες. Αυτή η κυβέρνηση θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και την επιτροπεία”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Όπως είπε αυτήν τη στιγμή το σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων είναι η λήψη μέτρων της τάξεως του 2% του ΑΕΠ το οποίο όμως μπορεί να μειωθεί. Παράλληλα χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά εφικτό τον στόχο για συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο υπάρχει πιθανότητα κάποια μέτρα να έρθουν στη Βουλή πριν την ολοκλήρωση της συμφωνίας και πως αυτήν τη στιγμή αναζητείται ένας μηχανισμός για το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων από τον Οκτώβρη του ίδιου έτους.

Κάλεσμα στον Κ. Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του

Αναφερόμενος στο θέμα που έφερε στη δημοσιότητα το Documento για το πόθεν έσχες της Μαρέβα Μητσοτάκη, κάλεσε για μία ακόμη φορά τον πρόεδρο της ΝΔ να το δώσει στη δημοσιότητα. Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της δίκης της Siemens και για την έρευνα της ΤτΕ για την τράπεζα Αττικής λέγοντας όμως ότι η έρευνα θα πρέπει να προχωρήσει και στις δανειοδοτήσεις των 4 συστημικών τραπεζών.

Τέλος αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και έτοιμη να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μας ωστόσο φροντίζει να διατηρεί ταυτόχρονα και ανοιχτούς διαύλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter