Τζανακόπουλος: Κατ’ εντολήν Μητσοτάκη οι προβοκατόρικες ενέργειες για τη συμφωνία με την πΓΔΜ

Τζανακόπουλος: Κατ’ εντολήν Μητσοτάκη οι προβοκατόρικες ενέργειες για τη συμφωνία με την πΓΔΜ

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αφορμή, οι «προβοκατόρικες» όπως είπε ενέργειες των τελευταίων ημερών κατά μελών και υπουργών της Κυβέρνησης με αφορμή τη συμφωνία με την πΓΔΜ.

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «ΝΔ και VMRO όχι μόνο αγνοούν την ιστορική τους ευθύνη για τη διαιώνιση του προβλήματος αλλά σήμερα, υπό την ηγεμονία ακροδεξιών ομάδων στο εσωτερικό τους, προσπαθούν να παίξουν το χαρτί του διχασμού ανάμεσα σε δήθεν πατριώτες και δήθεν προδότες».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ΝΔ», συνέχισε, «δεν θα ακολουθήσει την ηγεσία της και μερίδα του τύπου που υποστηρίζει τη χρυσαυγίτικη μετάλλαξη του ιστορικού κόμματος της κεντροδεξιάς. Οι προβοκατόρικες ενέργειες των τελευταίων ημερών δεν μπορούν να δημιουργήσουν εικόνα εθνικού διχασμού. Η σιωπή του κ. Μητσοτάκη συνεπάγεται ότι τα περιθωριακά περιστατικά των τελευταίων ημερών οργανώνονται κατ’ εντολήν και με την πλήρη κάλυψή του. Με τη στάση του νομιμοποιεί αντικειμενικά τη φασιστική ρητορεία και πρακτικές. Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τον ακροδεξιό εκφυλισμό της ΝΔ».

Αν χρειαστεί η Κυβέρνηση θα ζητήσει ξανά ψήφο εμπιστούνης

Αναφερόμενος στη στάση των ΑΝΕΛ ό κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε πως όταν έρθει στην Ελληνική βουλή η συμφωνία θα περάσει με ευρεία πλειοψηφία και σε κάθε περίπτωση, όπως είπε, αν χρειαστεί η Κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει και να λάβει νέα ψήφο εμπιστοσύνης ξεκαθαρίζοντας επίσης ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ούτε ανάγκη ούτε θέμα διευρυμένης πλειοψηφίας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ξεκαθάρισε ότι οι προσφυγή στις κάλπες δεν έχει καμία σχέση με την ψήφο εμπιστοσύνης στη βουλή ενώ κάλυψε και τον αντιπρόεδρο των ΑΝΕΛ Π. Σγουρίδη ο οποίος φέρεται από μερίδα του Τύπου να δήλωσε ότι σε συνεδρίαση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ συζητήθηκε το θέμα ανταλλαγμάτων για τη συμφωνία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ορισμένοι πρέπει να κοιτάξουν καλύτερα τις δηλώσεις του κ. Σγουρίδη».

Επίσης, κάλεσε το ΚΙΝΑΛ «να στηρίξει τη συμφωνία» και την κ. Γεννηματά «να αφήσει το αντιΣυριζαϊκό μένος της» ενώ εκθείασε τη στάση του κ. Θεοδωράκη, λέγοντας ότι σε ό,τι αφορά στη συμφωνία με την πΓΔΜ «έχει τηρήσει μια πάρα πολύ υπεύθυνη στάση που τον τιμά» .

Ξεκινά μια νέα εποχή συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο λαών

Σε ότι αφορά τη συμφωνία, είπε ότι «Ελλάδα και ΠΓΔΜ εγκαινιάζουν μια νέα εποχή φιλίας και συνεργασίας μεταξύ τους αλλά και για το σύνολο της Βαλκανικής», σημειώνοντας παράλληλα ότι «Για την ελληνική κυβέρνηση, η συμφωνία συνιστά πράξη ευθύνης και πατριωτισμού που αποκαθιστά την ιστορική πραγματικότητα και απαντά στις ανάγκες του ελληνικού λαού που στην μεγάλη του πλειοψηφία διαχρονικά επιθυμεί την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία ανάμεσα στις χώρες των Βαλκανίων».

Αναφερόμενος στην αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι σε αντίθεση από δημοσιεύματα που επιμένουν να μιλούν για «νέο μνημόνιο» δεν θα υπάρχει καμία δέσμευση για νέα μέτρα και εκείνο που συζητείται αυτήν τη στιγμή είναι να βρεθεί μια όσον το δυνατόν πιο πειστική λύση για τις αγορές.

Να μας πει ο κ. Γεωργιάδης αν η δίωξη για το ΚΕΛΠΝΟ είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση του Documento για τη δίωξη της Εισαγγελέας Διαφθοράς κυρίας Τουλουπάκη προς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ  Άδωνη Γεωργιάδη, για τις προσλήψεις στο ΚΕΛΠΝΟ, κάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να απαντήσει αν και αυτή η δίωξη είναι αποτέλεσμα «χειραγώγησης» λέγοντας ότι είναι προφανείς οι ευθύνες του κ. Γεωργιάδη.      

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter