Τζανακόπουλος: Λύση χωρίς ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα

Τζανακόπουλος: Λύση χωρίς ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα

Τη διαβεβαίωση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα έδωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κ. Τζανακόπουλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ανέφερε πως τα νέα στοιχεία για την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας δημιουργούν ένα νέο σκηνικό (αναδιαμορφώνουν την πραγματικότητα) και κάλεσε το ΔΝΤ και το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους και να προσέλθουν στον διάλογο με εποικοδομητική διάθεση.

«Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό. Βασικός μας σύμμαχος είναι η απόδοση της ελληνικής οικονομίας η οποία επέστρεψε στην ανάπτυξη. Οι νέες προβλέψεις μηδενίζουν το δημοσιονομικό κενό για το 2018 και δεν έχει καμία βάση η συζήτηση γι αυτό αλλά και η συζήτηση για τη λήψη νέων μέτρων. Η σταθερή θέση του πρωθυπουργού ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα λάβει ούτε ένα μέτρο επιβεβαιώνεται πλήρως», ανέφερε ο κ. Τζανακόπουλος, και συνέχισε:

«Αναμένουμε ότι το ΔΝΤ και το Γερμανικό ΥΠΟΙΚ θα αναθεωρήσουν. Οι θέσεις του κ.Σόιμπλε για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα είναι η ρεαλιστικές. Να υιοθετήσουν ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες θέσεις. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ένταξη στο QE. Σε αυτό το σημείο ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωσε ότι ¨Το πως θα κλίσει η αξιολόγηση είναι το ίδιο σημαντικό με το πότε θα κλίσει. Έχουμε πλήρη επίγνωση της σημασία να κλίσει γρήγορα η αξιολόγηση».

Τέλος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «την πιο κρίσιμη ώρα της διαπραγμάτευσης βρίσκεται στο Βερολίνο και επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση τη στιγμή που το σύνολο της Ευρώπης αναγνωρίζει την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Ο κ. Μητσοτακης επιχειρεί να εμπλέξει ένα ξένο κράτος στις εσωτερικές υποθέσεις μας. Προσπαθεί να πυροδοτήσει πολιτική κρίση και σχεδόν ζήτησε να μην κλίσει η αξιολόγηση», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter