Τζανακόπουλος: Μπούμερανγκ λόγω Αυγενάκη και Siemens η προσπάθεια Μητσοτάκη να θέσει θέμα ανομίας

Τζανακόπουλος: Μπούμερανγκ λόγω Αυγενάκη και Siemens η προσπάθεια Μητσοτάκη να θέσει θέμα ανομίας

Στη συζήτηση μεθαύριο (Παρασκευή) στη Βουλή στην ώρα του Πρωθυπουργού την οποία προκάλεσε με επίκαιρη ερώτησή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την «ασφάλεια και την τάξη», αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον «Radio 9.84» Ηράκλειο Κρήτης.

Όπως είπε «η ώρα του Πρωθυπουργού έχει πάντοτε μια ιδιαίτερη σημασία» και «έναν ιδιαίτερο πολιτικό συμβολισμό» αλλά η επιλογή Μητσοτάκη «να γίνει η συγκεκριμένη επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, ήταν άλλο ένα αυτογκόλ, τόσο πολιτικά όσο και επικοινωνιακά, για τον κύριο Μητσοτάκη και αυτό θα αποδειχθεί την Παρασκευή».

«Ξέρετε», συνέχισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι καταιγιστικές και αποδεικνύουν ότι όλο το ερώτημά του, που βασίζεται σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει την Αθήνα, αλλά και το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ως μια περιοχή ανασφαλή, μια περιοχή όπου επικρατεί η ανομία, γυρίζει μπούμερανγκ για τον κύριο Μητσοτάκη. Διότι από ό,τι φαίνεται, είναι ο ίδιος και οι συνεργάτες, που φέρονται τελικά να εμπλέκονται σε περίεργες υποθέσεις, όπως θα έχετε διαβάσει τις τελευταίες ημέρες για όλα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας σε σχέση με τον στενό συνεργάτη και γραμματέα της ΝΔ, τον κύριο Αυγενάκη».

Για το θέμα της κατάθεσης της γραμματέα του Μιχάλη Χριστοφοράκου ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι για μια ακόμη φορά έρχονται στην επιφάνεια οι «ιδιαίτερες σχέσεις τις οποίες διατηρούσαν τα δυο μεγάλα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, με την εταιρεία Siemens».

«Νομίζω ότι δεν έχει κανείς καμία αμφιβολία, ότι ήρθε χθες για άλλη μια φορά στην επιφάνεια αυτή η συνθήκη της απόλυτης διαφθοράς, που επικρατούσε στο πολιτικό σύστημα και ήταν ένας από τους κύριους λόγους, που η χώρα οδηγήθηκε στην μνημονιακή επιτροπεία το 2010. Δηλαδή, αυτή η γενικευμένη διαφθορά, αυτή η γενικευμένη ηθική απαξίωση των θεσμών, η κατάχρηση εξουσίας, η οποία γινόταν από τα δύο μεγάλα κόμματα και από την πολιτική ελίτ της χώρας, επί πάρα πολλά χρόνια, αποτέλεσε έναν από τους βασικούς λόγους για τους οποίους βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού το 2010 και οδηγηθήκαμε σε αυτή την θλιβερή, την τραγική ιστορία της μνημονιακής επιτροπείας» συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος για να καταλήξει πως «όλα αυτά, νομίζω ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε και την Παρασκευή στη Βουλή, καθώς ο κύριος Μητσοτάκης θα πρέπει να δώσει επιτέλους απαντήσεις στον ελληνικό λαό για τις ιδιαίτερες σχέσεις τις οποίες, σύμφωνα πάντοτε με τα δημοσιεύματα και σύμφωνα με τις καταθέσεις των εμπλεκομένων στη συγκεκριμένη υπόθεση διατηρούσε με τη συγκεκριμένη εταιρεία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter