Τζανακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση» – Τι είπε για τον «αριστερόστροφο φασισμό» του Μίκη (Video)

Τζανακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση» – Τι είπε για τον «αριστερόστροφο φασισμό» του Μίκη (Video)

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει τη θέση του για τη διαπραγμάτευση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η στάση της κυβέρνησης, επεσήμανε, δεν έχει τίποτε διαφορετικό από τη στάση των κυβερνήσεων τα τελευταία δέκα χρόνια. Έθεσε δε, το ερώτημα αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαγράφει όσα ειπώθηκαν από το 2007 και μετά.

Διερωτήθηκε μάλιστα, αν το σύνθημα του συλλαλητηρίου, καμία χρήση του όρου Μακεδονία από τους γείτονές μας, είναι μια θέση που μπορεί και πρέπει να υιοθετηθεί από την ελληνική εξωτερική πολιτική. «Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «από εκεί και πέρα ο καθένας ας αναλάβει την ευθύνη του».

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να πει με πολλή μεγάλη σαφήνεια αν ο ίδιος και το κόμμα του υιοθετούν αυτήν την πολιτική θέση», που διατυπώθηκε στο συλλαλητήριο, συμπλήρωσε, κατηγορώντας τον αρχηγό της ΝΔ για «καιροσκοπισμό».

Όπως διευκρίνισε, «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα. Θα προχωρήσουμε σε συμφωνία μόλις βρούμε σημεία σύγκλισης και την αμοιβαία αποδεκτή λύση», ενώ απέκλεισε κάθε πιθανότητα δημοψηφίσματος.

Αιχμές κατά του Μίκη Θεοδωράκη

Αναφερόμενος στην εμφάνιση του Μίκη Θεοδωράκη στο συλλαλητήριο εξέφρασε τη θλίψη του για τα όσα είπε ο συνθέτης περί «αριστερόστροφου φασισμού που είναι ο χειρότερος», λέγοντας ότι ούτε για αστείο δεν πρέπει να λέγονται αυτά, ενώ συμπλήρωσε ότι «δεν ξέρω αν τιμά τον κ. Θεοδωράκη ότι τον χειροκρότησαν φασίστες της δικής μας εποχής».

«Δεν ξέρω αν αναφερόμενος στον αριστερόστροφο φασισμό, ο οποίος είναι και ο πιο επικίνδυνος κατά τη γνώμη του αναφερόταν και στον ίδιο τον εαυτό του και στο ίδιο του το παρελθόν», είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, προσθέτοντας ότι «η μετατόπιση του κ. Θεοδωράκη σε μισαλλόδοξες και πολιτικά ακραίες θέσεις είναι μια θλιβερή εξέλιξη. Από κει και πέρα ο καθένας κρίνεται, δεν θεωρώ ότι ήταν μια ορθή επιλογή αυτή που έκανε.»

https://www.facebook.com/d.tzanakopoulos/videos/425244894577822/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter