Τζανακόπουλος: Ο κ. Σαμαράς είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για το σκάνδαλο Novartis

Τζανακόπουλος: Ο κ. Σαμαράς είναι βαρύτατα εκτεθειμένος για το σκάνδαλο Novartis

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το σκάνδαλο Novartis εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κύριος Τζανακόπουλος, με αφορμή τη διαβίβαση χθες από την εισαγγελία διαφθοράς στη Βουλή και νέων στοιχείων αναφέρθηκε σε «νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που έρχονται κάθε μέρα στην επικαιρότητα καταγγέλλοντας τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να εμποδίσει τη διερεύνηση του σκανδάλου.

Στο σημείο αυτό ο κύριος Τζανακόπουλος κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει αν διαψεύδει ή όχι το ιδιόχειρο σημείωμα Σαμαρά στον πρώην επικεφαλής της Novartis Κ. Φρουζή καθώς και να απαντήσει γιατί ισχυριζόταν στο παρελθόν ο πρώην πρωθυπουργός ότι δεν συναντήθηκε πότε με τον κ. Φρουζή. «Είναι βαρύτατα εκτεθειμένος ο κύριος Σαμαράς», κατέληξε ο Δ. Τζανακόπουλος.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε για μία ακόμα φορά ότι το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η επιστροφή τους στην πατρίδα ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει διχογνωμία εντός της κυβέρνησης σε σχέση με τις αναφορές του κυρίου Καμμένου περί ομηρίας είπε πως η συγκεκριμένη αναφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας είχε μεταφορική έννοια.

Σε άλλη ερώτηση για τη δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να λύσουν μόνες τους στο συγκεκριμένο θέμα απάντησε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να πει κάτι διαφορετικό από τη στιγμή που η υπόθεση είναι στα χέρια της τουρκικής δικαιοσύνης.

Απαντώντας σε ερώτηση του Documentonews.gr για τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τα μέτρα όπως η μείωση του αφορολόγητου να ισχύσουν από το 2019 ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως έγιναν και γίνονται μία σειρά από προσπάθειες να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση κάτι που επαναλαμβάνεται και σήμερα με την ξαφνική επιστροφή στα ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

Στο σημείο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι το ΔΝΤ δήλωσε προ ημερών ότι η συζήτηση για το 2019 δεν έχει ξεκινήσει ακόμα σημειώνοντας ότι του προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι κάποια ΜΜΕ επανέρχονται χωρίς καμία βάση στο εν λόγω θέμα.

Τέλος, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει δημοσιονομικό ζήτημα για το 2019, η 4η αξιολόγηση θα κλείσει έγκαιρα και θα υπάρξει ρύθμιση του ελληνικού χρέους και «καθαρή» έξοδος στις αγορές.

Τη συγκεκριμένη πρόβλεψη ο κ. Τζανακόπουλος την απέδωσε, όπως είπε χαρακτηριστικά, στα δημοσιονομικά αποτελέσματα των προηγούμενων χρόνων και στο γεγονός ότι με βάση τις αποφάσεις που έχουν παρθεί το ερχόμενο καλοκαίρι Κυβέρνηση και Θεσμοί θα προχωρήσουν σε μια πρόβλεψη για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2019 και επ’ αυτής θα γίνει η όλη συζήτηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter