Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να πει τίποτα πλέον για την οικονομία και κάνει αντιπερισπασμό

Τζανακόπουλος: Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να πει τίποτα πλέον για την οικονομία και κάνει αντιπερισπασμό

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη άσκησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ερωτηθείς και για το αίτημα της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή για θέματα που σχετίζονται με την υπόθεση “Noor 1”, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι “προσπαθεί να δημιουργήσει ένα αντιπερισπασμό που έχει διπλή αιτία”.

Όπως υποστήριξε  σε συνέντευξή του στον ρ/σ “Στο Κόκκινο 105,5”, η μία αιτία είναι το “στρατηγικό αδιέξοδο” σε σχέση με την κριτική του προς την κυβέρνηση για την οικονομία, καθώς η “καταστροφολογία” της ΝΔ δεν επιβεβαιώθηκε. Η δεύτερη έχει να κάνει “με πραγματικές υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας”.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η πρώτη αιτία για την προσπάθεια δημιουργίας αντιπερισπασμού εκ μέρους της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, είναι ότι δεν έχει να πει τίποτα για την ελληνική οικονομία και την πορεία της, καθώς “επί 8-9 μήνες επέμενε σε μια καταστροφολογική γραμμή, προφήτευε μια καταστροφή που τελικά δεν ήρθε” και “αυτό τον έχει οδηγήσει σε ένα στρατηγικό αδιέξοδο σε σχέση με την πολιτική κριτική που ασκούσε στους χειρισμούς της κυβέρνησης σε σχέση με την αξιολόγηση και τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι ωστόσο η αξιολόγηση έχει κλείσει, ότι η ελληνική οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, ότι έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, ότι υπάρχει μια πολύ θετική απόφαση για το χρέος, ότι τα θεμελιώδη μεγέθη φαίνεται πως πηγαίνουν διαρκώς καλύτερα. “Επομένως ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πλέον κάτι να πει για την οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι πρότεινε συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και επί 20 λεπτά μιλούσε για άλλα θέματα, για τα ζητήματα που σχετίζονται με τον κ. Καμμένο, για διάφορες άλλες ανοησίες που σκέφτεται κατά καιρούς το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ. Και στη συνέχεια ψέλλισε κάποια πράγματα σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ένα στέρεο πολιτικό αφήγημα και μια στέρεη κριτική”.

Η δεύτερη αιτία, υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης “θέλει να δημιουργήσει έναν αντιπερισπασμό σε σχέση με πραγματικές υποθέσεις διαπλοκής και διαφθοράς που βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας. Είτε πρόκειται για τις υποθέσεις στην Υγεία που σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή της Βουλής και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της οποίας έχουν προκύψει μια σειρά αποκαλύψεων που θα γίνουν όλο και περισσότερες, εκτιμώ, καθώς η υπόθεση της Novartis είναι εξαιρετικά σκοτεινή και φέρεται να εμπλέκει και πολιτικά πρόσωπα”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε επίσης ότι σήμερα είναι και η συζήτηση για την παραπομπή του κ. Παπαντωνίου, προσθέτοντας ότι είναι και σειρά άλλων υποθέσεων που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας “που ενοχλούν τον κ. Μητσοτάκη και θέλει να δημιουργήσει αντιπερισπασμό”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter