Τζανακόπουλος: Θα έχουμε συμφωνία για το χρέος πριν από το τέλος του προγράμματος

Τζανακόπουλος: Θα έχουμε συμφωνία για το χρέος πριν από το τέλος του προγράμματος

Την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία για αναδιοργάνωση του χρέους πριν από το τέλος του προγράμματος, εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξή του στο CNBC. 

«Θα έχουμε μια συμφωνία πριν από το τέλος του προγράμματος. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, προκειμένου να μπορέσουμε να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας χωρίς τη στήριξη του επίσημου τομέα, νομίζω ότι αυτό είναι μια προϋπόθεση για να το κάνουμε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει αυτό το ανώτατο όριο του 15% που οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές μας ανάγκες δεν πρέπει να ξεπεράσουν. Επομένως, τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που πρέπει να λάβουμε πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μη χρειαστεί να ξεπεράσουμε το 15% του ΑΕΠ προκειμένου να αναχρηματοδοτήσουμε το χρέος μας. Νομίζω ότι έχουμε έναν κλειδωμένο αλγόριθμο εκεί», επεσήμανε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η Ελλάδα προσελκύει ξανά επενδύσεις.

Όπως είπε, υπάρχουν ήδη πολλοί Αμερικανοί επενδυτές που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε προγράμματα στην Ελλάδα επειδή κάθε έξυπνος επενδυτής θα ενδιαφερόταν για μια οικονομία που τώρα ξεκινά να σημειώνει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή που έχει πάρα πολλά προβλήματα, αποσταθεροποίηση και αναταραχές. «Πιστεύουμε ότι αποτελούμε έναν παράγοντα που θα διασφαλίσει και θα εγγυηθεί τη σταθερότητα στην περιοχή και αυτό το γνωρίζουν όλοι, από τις ΗΠΑ μέχρι τους Ευρωπαίους εταίρους μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στην αστάθεια του ευρωπαϊκού οικοδομήματος το τελευταίο χρονικό διάστημα, είπε χαρακτηριστικά ότι η Ευρώπη τους τελευταίους μήνες έχει αποσταθεροποιηθεί, όχι μόνο εξαιτίας του Brexit, αλλά επειδή η Γερμανία δεν έχει κυβέρνηση και αυτό βεβαίως προκαλεί ανησυχίες».

Και, όπως είπε, η Ελλάδα χρειάζεται μία γερμανική κυβέρνηση για να συνεχίσει να προχωρά με όλα τα θέματα που αφορούν το πρόγραμμα διάσωσης. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter