Τζανακόπουλος: Ολοκληρώνεται νομοθετικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων –Θα συγκρουστούμε με τα συμφέροντα (Video)

Τζανακόπουλος: Ολοκληρώνεται νομοθετικό σχέδιο για την αντιμετώπιση των αυθαιρέτων –Θα συγκρουστούμε με τα συμφέροντα (Video)

Σχετική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Περιβάλλοντος ολοκληρώνει ένα πλήρες σχέδιο νομοθετικών & κανονιστικών πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές και στον αιγιαλό αλλά και στις οικιστικές πυκνώσεις, δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Συμπλήρωσε ότι το σχέδιο πρόκειται να παρουσιάσει πιθανότατα αύριο ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γιώργος Σταθάκης.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι σαφής: Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με συμφέροντα για να γίνει ότι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας:

«Θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα της πυρκαγιάς. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην μείνει κανείς μόνος του. Και θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα επιχειρησιακά και πολιτικά όσα έγιναν ή δεν έγιναν χωρίς να επιχειρήσουμε τη συγκάλυψη καμίας ευθύνης».

Όπως τόνισε, με σημερινή τροπολογία του υπουργείο Εσωτερικών απλοποιείται η διαδικασία για τη χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεπεία φυσικών καταστροφών.

Από το υπουργείο Υποδομών ξεκίνησε σήμερα η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων για την διάθεση του εφάπαξ επιδόματος στους πληγέντες από την πυρκαγιά. Η πορεία είναι ομαλή & έως τις 16:00 είχαν υποβληθεί 429 αιτήσεις σε Ραφήνα, Μαραθώνα, Κινέττα & στο Υπουργείο.

Συνεχίζονται από τις αρμόδιες διευθύνσεις η υλοτόμηση καμένων δασικών ειδών καθώς και η αποκομιδή αποβλήτων.

Το υπουργείο Εργασίας υπογράφει σήμερα όλες τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση των παροχών προς τους πληγέντες από την πυρκαγιά. 
 Οι διπλές συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 20 Αυγούστου.

Για τα βοηθήματα που δεν θα δοθούν αυτοματοποιημένα (ρυθμίσεις εισφορών & δόσεων, επίδομα ανεργίας, εφάπαξ ενίσχυση στους άνεργους), οι δικαιούχοι μπορούν ήδη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και του ΕΦΚΑ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter