Τζανακόπουλος σε Σόιμπλε: Χωρίς συνολική συμφωνία δεν νομοθετούμε μέτρα

Τζανακόπουλος σε Σόιμπλε: Χωρίς συνολική συμφωνία δεν νομοθετούμε μέτρα

Έμμεση απάντηση σε όσους βρίσκονται πίσω από το χθεσινό δημοσίευμα της γερμανικής, οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, σύμφωνα με το οποίο, το Βερολίνο δεν εξετάζει «πάγωμα» των ελληνικών επιτοκίων στο πλαίσιο των μεσοπρόθεσμων μέτρων, έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι η εφημερίδα του Ντίσελντορφ επικαλείται πηγές του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, λίγες μάλιστα ημέρες πριν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μεταβεί στην Ουάσινγκτον, για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

Ο Δ.Τζανακόπουλος, μιλώντας στον STAR, ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να νομοθετήσει, αν δεν υπάρξει πρώτα συνολική συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει και το ζήτημα του χρέους».

Αναφερόμενος στην τεχνική συμφωνία και ειδικά στο θέμα της ΔΕΗ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι «συμπαγής» στην υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της, στα εργασιακά δεν πρόκειται να υποχωρήσει, ενώ στις ομαδικές απολύσεις και πολύ περισσότερο στο λοκ άουτ και στο συνταξιοδοτικό, είπε πως «γίνεται προσπάθεια να βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος για μια ήπια προσαρμογή».

Σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή συνέντευξη του Κ. Σημίτη στον ΣΚΑΙ, είπε πως «ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν», προσθέτοντας ότι ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε απολύτως ταυτισμένος με τη σημερινή γραμμή της Νέας Δημοκρατίας και με τον κ. Μητσοτάκη.

Τέλος, για τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, τόνισε: «Δεν μπορεί να μιλά,, σαν μην είχε καμιά σχέση, διότι ο κ. Στουρνάρας, καλώς ή κακώς, ήταν ενεργά εμπλεκόμενος σε όλα όσα συνέβησαν στη χώρα, από το 2012 μέχρι το 2014. Αυτό είναι ένα. Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι, όταν θεσμικοί παράγοντες επικαλούνται την ανεξαρτησία τους, θα πρέπει να έχουν ένα καθαρότερο βλέμμα, να μιλούν όσο πιο τεχνοκρατικά γίνεται, να αποφεύγουν την πολιτικολογία και να αποφεύγουν να ταυτίζονται με συγκεκριμένα πολιτικά αφηγήματα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter