Τζανακόπουλος: Στηρίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών – Κρίμα να χαθεί αυτή η ευκαιρία

Τζανακόπουλος: Στηρίζουμε τη συμφωνία των Πρεσπών – Κρίμα να χαθεί αυτή η ευκαιρία

Της στήριξη της Αθήνας στη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και στους χειρισμούς του κ. Ζάεφ μετά το χθεσινό δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη χαμηλή συμμετοχή των πολιτών αλλά όπως είπε «Τον λόγο έχει τώρα η Βουλή της πΓΔΜ και ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία της κυβέρνησης του κ. Ζάεφ για Συνταγματική Αναθεώρηση θα τελεσφορήσει. Από τη δική μας πλευρά τονίζουμε ότι συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του κ. Ζάεφ με κύριο γνώμονα μας τη διαφύλαξη της δυναμικής της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Επίθεση στη ΝΔ για σύμπλευση με το εθνικιστικό VMRO

Στο σημείο αυτό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι μαζί με το VMRO «χαρακτηρίζουν τη συμφωνία εθνικά επιζήμια και επιβλαβή για τα εθνικά συμφέροντα. Η ΝΔ για τα συμφέροντα της Ελλάδας και το VMRO για τα συμφέροντα της πΓΔΜ… Βλέπουμε, λοιπόν, τη Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας τις εθνικιστικές φωνές στο εσωτερικό της, να πανηγυρίζει για το γεγονός ότι οι απέναντι εθνικιστές κατάφεραν να επιφέρουν μέσω της αποχής πλήγμα στην διαδικασία της κύρωσης της Συμφωνίας.

Την βλέπουμε να επιχαίρει για την δήθεν πολιτική επιτυχία όσων στη γειτονική χώρα επιμένουν στην διατήρηση της ονομασίας ‘’Μακεδονία’’, όσων θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονους του Μεγαλέξανδρου και διαδήλωναν χθες στην πόλη των Σκοπίων με σύνθημα: “όχι στην ελληνική γενοκτονία”».

Για να καταλήξει: «Και αναρωτιέται κανείς: Αν η συμφωνία είναι επιζήμια για την Ελλάδα πώς είναι δυνατόν να είναι ταυτόχρονα επιζήμια και για την πΓΔΜ και πως μπορεί να ισχύει και το αντίθετο; Η απάντηση είναι ότι τόσο η ΝΔ όσο και το VMRO, αιχμάλωτοι και οι δύο μιας ακροδεξιάς λογικής και υπό το φόβο του πολιτικού κόστους δεν τολμούν να αναλάβουν την ευθύνη για να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στην διαφορά μεταξύ των δύο χωρών».

Πρόθεσή μας να μην περικοπούν οι συντάξεις

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, το οποίο θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην περικοπούν οι συντάξεις λέγοντας ότι η πλήρης αποτύπωση του μέτρου θα γίνει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου ενώ όπως είπε «θα βρεθεί ια κοινή συνισταμένη με την Κομισιόν» για το θέμα.

Τέλος αναφερόμενος στις καταγγελίες του προέδρου της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνη ότι παρακολουθείται από την ασφάλεια ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «δεν είναι και πολύ εύστοχη» η ενέργεια της εισαγγελίας για τον κ. Λαφαζάνη και ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε η ελληνική αστυνομία παρακολουθούσε τον κ. Λαφαζάνη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα ήμασταν ανόητοι να είχαμε κάνει κάτι τέτοιο». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter