Τζανακόπουλος: Συμφωνία χωρίς μέτρα λιτότητας

Τζανακόπουλος: Συμφωνία χωρίς μέτρα λιτότητας

Τη θέση της κυβέρνησης ότι δεν χρειάζεται η λήψη νέων μέτρων λιτότητας αυτήν τη στιγμή λόγω της υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας, επανέλαβε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για επίλυση των διαφορών την προσεχή Δευτέρα.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος αυτό επιβεβαιώθηκε και στη χθεσινή επίσκεψη του κ. Μοσκοβισί, ο οποίος όπως είπε δεν έφερε μαζί του κανένα νέο πακέτο.

“Οι σχετικές πληροφορίες δεν έχουν καμία βάση. Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει την πραγματικότητα των αριθμών”, είπε και συνέχισε:

“Περιμένουμε όμως και από τον Β. Σόιμπλε να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικές απόψεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν χωρίς επιπλέον κόστος για την ελληνική κοινωνία. Ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας”.

“Αυτό που αυτή τη στιγμή συζητάμε είναι η γεφύρωση των διαφορών στις μακροοικονομικές προβλέψεις. Ποιο θα είναι δηλαδή το δημοσιονομικό κενό για μετά το 2018. Αν επιλυθεί αυτό οι τεχνικές λεπτομέρειες θα ολοκληρωθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν εξετάζουμε κανένα άλλο σενάριο”.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σημείωσε πως αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για εκροή καταθέσεων ενώ αναφερόμενος στην κατάσταση στο εσωτερικό της Κ.Ο. είπε πως “η όποια απόφαση θα γίνει σεβαστή από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης”.

Παράλληλα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας πως αν ήταν στην κυβέρνηση ¨θα υποχωρούσε σε όλα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές και θα εφάρμοζε και άλλα τόσα”.

“Από το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στο Βερολίνο και από τη χθεσινή συνάντησή του με τον Μοσκοβισί προκύπτει ένα συμπέρασμα: Η ΝΔ ενόψει της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο”, είπε και κατέληξε:

“Πολιτική εκ του ασφαλούς δεν επιτρέπεται να κάνει κανείς σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στον Σόιμπλε το πρόγραμμα της ΝΔ αλλά δεν το παρουσιάζει στον ελληνικό λαό”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter