Τζίμης Πανούσης: «Όσα λέγονται για τη μαγεία της Επιδαύρου είναι μαλακίες», στο Docville, την Κυριακή με το Documento

Τζίμης Πανούσης: «Όσα λέγονται για τη μαγεία της Επιδαύρου είναι μαλακίες», στο Docville, την Κυριακή με το Documento

Ο Τζίμης Πανούσης, ο ανελέητος «μπαμπάς» της σάτιρας κατεβαίνει φουριόζος στην Επίδαυρο ως πρωταγωνιστής της «Ειρήνης» του Εθνικού Θεάτρου και αναφέρει ενδεικτικά στη Στέλλα Χαραμή πως «όσα λέγονται για τη μαγεία της Επιδαύρου είναι μαλακίες». 

Ο μουσικός παραγωγός Γιώργος Τσάμπρας ξετυλίγει το life story του Τόλη Βοσκόπουλου. Μια ονειρική διαδρομή διανθισμένη από μεγάλους έρωτες, τραγούδια-σουξέ και μοναδικά στιγμιότυπα μιας ευφάνταστης καριέρας για τον πάλαι ποτέ βασιλιά της αθηναϊκής νύχτας.

Ο Δημήτρης Ημελλος σε συνέντευξη του στη Νόρα Μολυβιάτη μιλάει για την τελευταία τραγωδία του Σοφοκλή «Οιδίπους επί Κολωνώ», στην οποία ερμηνεύει τον ρόλο του Κρέοντα και αναφέρει για την σημερινή κρίση: «Ο κόσμος όμως είναι πιο δυστυχισμένος σήμερα γιατί έχει συνδέσει την ευτυχία του με το χρήμα. Εχει κάνει λανθασμένη επένδυση».

Αναζητήσαμε και βρήκαμε δύο από τις ελάχιστες παγωτομηχανές στην Αθήνα που συνεχίζουν να κάνουν το παγωτό χωνάκι με τον παραδοσιακό τρόπο και οι ιδιοκτήτες τους μας είπαν: «Το μυστικό της επιτυχίας είναι τα φρέσκα υλικά του, το φρέσκο γάλα με συγκεκριμένα λιπαρά, τα φρέσκα αυγά και η σωστή τήρηση των σταδίων της διαδικασίας παρασκευής του soft παγωτού»

Ο ράπερ Mc Yinka τραγούδησε στις φυλακές Κορυδαλλού και μίλησε στον Βασίλη Ανδριανόπουλο για την εμπειρία αυτή με τα θετικότερα λόγια: «Μετά τη συναυλία, όταν πραγματοποιήθηκε από τα παιδιά ο καθιερωμένος κύκλος, αρκετοί ανέφεραν στίχους που τους άρεσαν και συγκράτησαν, ενώ άλλοι ζητούσαν να γίνουν παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον».

Με αφορμή την έξοδο στις αίθουσες του νέου reboot του Spiderman που μάς πάει πίσω στο εφηβικό παρελθόν του ανθρώπου-αράχνη, ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης αποκαλύπτει το ψυχογράφημα των σούπερ ηρώων που θα έπρεπε για ευνόητους λόγους να επισκεφτούν για μερικές συνεδρίες τον καναπέ του Ίρβινγκ Γιάλομ.

Την Πέμπτη 19 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί σειρά προσυνεδριακών ομιλιών, εισαγωγικών στην επιστήμη της Παραψυχολογίας, σε ένα event με δωρεάν είσοδο για το κοινό και τίτλο «Engaging the Oracle: An Introduction to Parapsychology». Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων θα δώσουν διάλεξη ακαδημαϊκοί και καθηγητές πανεπιστημίου από όλο τον κόσμο και η Έμυ Ντούρου αναφέρει εκτός τα σημαντικά σημεία του event , τον ιστορικό και κομβικό ρόλο του γιατρού Αγγελου Τανάγρα στη διάρκεια του Μεσοπολέμου που είχε έρθει αντιμέτωπος με το κίνημα του πνευματισμού, που τότε έκανε ακόμα τον κύκλο του στα αστικά αθηναϊκά σαλόνια, ως κατάλοιπο βικτοριανής μόδας. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter