Τζορτζ Σόρος: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει την Ιταλία, όχι να της δίνει μαθήματα

Τζορτζ Σόρος: Η Ευρωπαϊκή Ένωση  να βοηθήσει την Ιταλία, όχι να της δίνει μαθήματα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει την Ιταλία και όχι να της δίνει μαθήματα, γιατί αυτό ενέχει τον κίνδυνο να δώσει αργότερα μια ακόμη μεγαλύτερη νίκη στους λαϊκιστές στη χερσόνησο, δήλωσε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος.

Θεωρώντας δεδομένο ότι η νέα ιταλική κυβέρνηση στην οποία μετέχει η ακροδεξιά Λέγκα και το αντισυστημικό Κίνημα 5 Αστέρων (M5S) έχουν διάφορες απαιτήσεις ως προς το εκλογικό σώμα και τις προτεραιότητες του προϋπολογισμού, ο Σόρος εκτιμά ότι η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε “μπορεί να πέσει, προκαλώντας εκλογές στο τέλος του έτους ή στις αρχές του επόμενου”, σε επιστολή που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Sera.

“Από το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό πώς θα αντιδράσει η ΕΕ στην αστάθεια στην Ιταλία. Στην Ευρώπη υπάρχει μια τάση να αξιοποιείται κάθε ευκαιρία για να δίνονται μαθήματα στην Ιταλία”.

“Αν η ΕΕ υιοθετεί αυτή τη γραμμή, σκάβει τον δικό της λάκο, προκαλώντας αρνητική αντίδραση στο ιταλικό εκλογικό σώμα το οποίο κάποια στιγμή μπορεί να δώσει μια ακόμη μεγαλύτερη πλειοψηφία” στους λαϊκιστές, συνεχίζει.

“Η ΕΕ αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, αλλά η Ιταλία έχει γίνει το πιο πιεστικό, γιατί αυτό απειλεί τις θεμελιώδεις αξίες της ΕΕ”, προειδοποιεί ο 87χρονος Αμερικανός που γεννήθηκε στην Ουγγαρία.

Ένας από τους βασικούς λόγους της νίκης των αντισυστημικών κομμάτων στην Ιταλία είναι το πρόβλημα των μεταναστών που φτάνουν μαζικά στη χερσόνησο και είναι αναγκασμένοι να μένουν εκεί, λόγω των ευρωπαϊκών κανονισμών, βάσει των οποίων, η πρώτη χώρα υποδοχής έχει την ευθύνη γι αυτούς, υπογραμμίζει ο Σόρος προτείνοντας να δοθεί “οικονομική αποζημίωση από την Ευρώπη στην Ιταλία για τους μετανάστες που φτάνουν εκεί”.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter