UEFA και ECA επεξεργάζονται νέο οικονομικό Fair Play

UEFA και ECA επεξεργάζονται νέο οικονομικό Fair Play

Νέο Financial Fair Play προετοιμάζει να παρουσιάσει η UEFA. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία μαζί με την ECA (Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων) επεξεργάζονται σημαντικές αλλαγές στον κανονισμό από την επόμενη σεζόν. «Έχει επιτευχθεί συμφωνία με την UEFA για ένα νέο σύνολο κανόνων, στο οικονομικό fair play», εξήγησε ο πρόεδρος της Eca, Αντρέα Ανιέλι.

Στο επίκεντρο του νέου συστήματος θα υπάρχουν ορισμένα κριτήρια που θα επιταχύνουν τη διαδικασία ελέγχου. «Μεταξύ των κυριότερων σημείων θα υπάρξει η υιοθέτηση ορισμένων δεικτών για το χρέος και τις μεταγραφές που θα δίνουν τη δυνατότητα στην UEFA να βάλει κάτω από το μικροσκόπιό της τους προϋπολογισμούς ενός συλλόγου. Ένα σημαντικό βήμα για την διεξαγωγή μιας πραγματικής έρευνας», είπε ο Μίκαελ Βερκούερεν, παράγοντας της Αντερλεχτ.

Βασικά, είναι ένας τρόπος για να επιταχυνθεί ο χρόνος διερεύνησης, αφού τώρα διαρκεί μεταξύ 18 και 22 μηνών, προκειμένου να παρέμβει στην κατάσταση ενός συλλόγου.

Ο άλλος δείκτης που θα συμπεριληφθεί στους λογαριασμούς των συλλόγων αναφέρεται στη σχέση χρέους και κερδών πριν από φόρους και τόκους. Σε περίπτωση που μια εταιρεία πρέπει να υπερβεί το όριο για ένα από αυτά τα δύο νέα κριτήρια, η UEFA θα είναι σε θέση να αναλύσει αμέσως τον ισολογισμό της ομάδας της προηγούμενης σεζόν, τους λογαριασμούς της τρέχουσας περιόδου και επίσης την πρόβλεψη για την επόμενη σεζόν.

Οι αλλαγές υπόκεινται στην έγκριση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, η οποία θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου, ενώ σε περίπτωση έγκρισης, θα έχει ισχύ από την προσεχή σεζόν 2018/19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter